… μια πρώτη γεύση!
Ύστερα από 15 μέρες στη δεύτερη πατρίδα (το λέω και το πιστεύω, μπορεί να γίνομαι και κουραστικός) επέστρεψα γεμάτος εικόνες και συναισθήματα. Ας μείνω προς στιγμή με τις όμορφες εικόνες και έπεται συνέχεια.
Είναι τόσες οι ομορφιές της χώρας, που να τις προλάβεις… όπως έγραψα και στο άρθρο μου: «Στα μέρη τα γνωστά» στην εφημερίδα Εμπρός της Λέσβου.
Εδώ μια πρώτη γεύση από την εκπληκτική χλωρίδα της
Η Βενεζουέλα φημίζεται για την πιο σπάνια αλλά και καλύτερη ποικιλία του κακάου της κι αυτό είναι το «criollo».
Παρακάτω δείγματα από μερικά κακαόδεντρα με τους καρπούς τους. Οι καρποί ωριμάζουν σε 4 με 6 μήνες, είναι δύο ειδών: ο ένας έχει χρώμα κόκκινο που με την ωρίμανση γίνεται μωβ και ο άλλος πράσινος που παίρνει το κιτρινωπό χρώμα, όπως βλέπεται στις φωτογραφίες.
Μπανανιές
|
Pan de pala |