«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

15 Δεκ 2006

Πανεπιστήμιο... εν πλω!

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχει επιλυθεί ακόμα το θέμα της παιδείας, το σύστημα εκπαίδευσης να είναι απαρχαιωμένο, οι φοιτητές να είναι μονίμως σε διαδηλώσεις και καταλήψεις και οι κτιριακές εγκαταστάσεις των πανεπιστημίων ως επί το πλείστον να είναι άθλιες, στην Αυστραλία όμως φαίνεται να είναι αρκετά διαφορετικά τα πράγματα, αφού το πανεπιστήμιο Macquarie οργανώνει για πρώτη φορά το πρώτο παγκοσμίως πλωτό πανεπιστήμιο.
Το ειδικά διαμορφωμένο κρουαζιερόπλοιο θα σαλπάρει από τον Πειραιά στις 5 Σεπτεμβρίου του 2007 και επιβάτες του θα είναι 600 σπουδαστές από όλο τον κόσμο, όλων των εθνικοτήτων, πολιτισμών και θρησκειών, προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα διεθνών επιχειρήσεων, διεθνούς επικοινωνίας και διεθνών σχέσεων.
Το εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι θα έχει διάρκεια 4 μήνες, ενώ το κρουαζιερόπλοιο θα αγκυροβολήσει σε λιμάνια 8 διαφορετικών χωρών των πέντε ηπείρων. (
Piraeus, Greece - Lisbon, Portugal - Panama City, Panama - Guayaquil, Ecuador - Papeete, Tahiti - Suva, Fiji - Sydney, Australia - Shanghai, China - Okinawa, Japan - Kobe, Japan)
Το κόστος για κάθε σπουδαστή ανέρχεται στα 19.900 δολάρια, ενώ κάθε φοιτητής στο τέλος του ταξιδιού θα λαμβάνει ένα πιστοποιητικό συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι μιλάμε για μια πρωτοβουλία ενός πανεπιστημίου κι όχι κράτους.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα: http://www.thescholarship.com/


Mithymnaios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!