«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

2 Ιουν 2009

Η επιτυχημένη παρουσίαση της 4ης Ανθολογίας

και ο απόηχός της...
.
Σε ζεστό και οικείο κλίμα, διεξήχθη η παρουσίαση της 4ης Ανθολογίας της ΕΕΛΣΠΗ στη 6η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 31 Μαΐου 2009.

Την επιμέλεια, διοργάνωση και την ευθύνη της παρουσίασης είχαν οι Εκδόσεις Ζήτη και η Ένωσή μας, το κύριο βάρος βέβαια της όλης προσπάθειας ανέλαβε προσωπικά η κα. Πελαγία Ζήτη.
Συντονιστής ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3 κ. Κώστας Μπλιάτκας που μετά την δική του παρέμβαση έδωσε το λόγο στην Καθηγήτρια Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. κα. Δήμητρα Σφενδόνη–Μέντζου, η οποία με την ομιλία της έδωσε μια ξεχωριστή διάσταση γοητεύοντας τους παρευρισκόμενους. Συνέχισε ο Πρόεδρος τoυ Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στέφανος Ταμβάκης, υποστηρικτής και διαμεσολαβητής για τη χορηγία που έκανε το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης. Κατόπιν το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΕΛΣΠΗ κ. Βάιος Φασούλας και μετά η Γιώτα Στρατή, που πολύ ευγενικά της παραχώρησε τη σειρά του, ο τομεάρχης ΗΠΑ κ. Σπύρος Δαρσινός που μας εξέπληξε με τον υπέροχο στίχο του! Το λόγο έδωσαν για παρέμβαση στον αντιπρόεδρο της Ένωσης και τομεάρχη Ν. Αμερικής Στράτο Δουκάκη και την, άρτι αφιχθείσα από Αργεντινή, ιατρό Χριστίνα Τσαρδίκος, για να συνεχίσει η εκδήλωση με τον εκπρόσωπο της ΕΕΛΣΠΗ στην Ελλάδα κ. Παντελή Ξανθίδη. Δυνατή και η παρέμβαση στο τέλος της Ιουστίνης Φραγκούλη, δημοσιογράφου και συγγραφέα από το Μόντρεαλ του Καναδά.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι αξιόλογες κυρίες της ελληνικής λογοτεχνίας: Ελένη Τσαμαδού, Λένα Μαντά, Σοφία Βόικου, Μαρία Τζιρίτα κ.α. καθώς και η φίλη Μαριάνθη Βάμβουρα και ο κ. Σπύρος Ανθόπουλος μεταξύ πολλών άλλων.

Η ΕΡΤ 3 τηλεοπτικά και η Φωνή της Ελλάδας (ΕΡΑ5) ραδιοφωνικά κάλυψαν την εκδήλωση.

Το πάνελ της παρουσίασης.
Από αριστερά ο δημοσιγράφος Κώστας Μπλιάτκας (συντονιστής),
ο Παντελής Ξανθίδης, η Δήμητρα Σφεντόνη-Μέντζου,
ο Στράτος Δουκάκης, ο Βάιος Φασούλας, ο Στέφανος Ταμβάκης,
ο Σπύρος Δαρσινός, η Υιώτα Στρατή και η Χριστίνα Τσαρδίκος .
.
Ο κ. Βάιος Φασούλας (Πρόεδρος της ΕΕΛΣΠΗ)
Παντελής Χανθίδης και Σπύρος Δαρσινός (Αντιπρόσωποι Ελλάδας και Η.Π.Α.)

Στράτος Δουκάκης, Βάιος Φασούλας,
και ο Πρόεδρος του ΣΑΕ Στέφανος Ταμβάκης

Η δυναμική δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Ιουστίνη Φραγκούλη
και ο συντονιστής δημοσιογράφος της ΕΤ3 κ. Κ. Μπλιάτκας

Η αφεντιά μου ανάμεσα στις αξιόλογες συγγραφείς
Λένα Μαντά, Ελένη Τσαμαδού και Μαρία Τζιρίτα
που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Μηθυμναίος

38 σχόλια:

  1. Φίλε μου ποιος στη χάρη σου, είσαιευλογημένος ανάμεσα σε τόσα ωραία κορίτσια, τι άλλο να πω παρά ότι ναι ήταν μια ευκαιρία ακόμη για να γνωριστούμε προσωπικά οι ασχολούμενοι με τα γεννοβολήματα της πένας.

    Κι εγώ από μακριά σας θαυμάζω και ίσως στην επόμενη συνάντηση να είμαστε όλοι μαζί.
    Χαιρετώ
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον κ Δαρσινό για το βιβλίο! Αν τό ήξερα ότι θα είσαστε εκει θα πέρναγα γι αυτό και μόνο!
    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που βρισκόμαστε και διαδικτυακά κι ευχαριστώ για την όμορφη φωτογραφία! Η προσπάθεια πράγματι αξιόλογη και χαίρομαι που είχα την τιμή να παραβρεθώ κι έκανα μια τόσο όμορφη γνωριμία τόσο με σενα, όσο και με άλλους ανθρώπους του χώρου. Να είμαστε καλά να ανταμώσουμε και πάλι, εύχομαι τα καλύτερα! Θα τα λέμε σίγουρα, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ και ΕΥΓΕ, σε ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!
    Καμαρώνω για σας και χαίρομαι!
    Και σ' ανώτερα, σε όλους σας!
    Προς το παρόν, λόγω της ώρας... άσε με να "κλέψω" με την ΨΥΧΗ ΜΟΥ!
    ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε Στράτο
    Διάβασα τόσο τα δικά σου γραφτά όσο και της αγαπητής Μαριάνθης αναφορικά με την παρουσίαση της
    4ης Ανθολογίας της ΕΕΛΣΠΗ. Και μπορώ να πω ένα μπράβο και στους δυό σας. Είμαι ένας λογοτέχνης, συγγραφέας μα πιό πολύ δημοσιογράφος της ξενητιάς σε κάποιο σημείο των Πέντε Ηπείρων. Δεν έχει σημασία που. Δεν ανήκω στην ΕΕΛΣΠΗ ούτε συμμετέχω στην Ανθολογία. Όμως αυτά όλα δεν μου αφαιρούν το δικαίωμα την ευχαρίστηση αλλά και την υποχρέωση να σας πω ένα "εύγε" γι΄αυτό που πετύχατε. Κι΄ακόμη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ΄αυτούς τους λίγους των ελληνικών γραμμάτων που με την παρουσία τους επέλεξαν να τιμήσουν αυτήν την εκδήλωση. Να τιμήσουν την προσπάθεια των ξενητεμένωνν ανθρώπων των ελληνικών γραμμάτων. Είναι παρήγορο, όταν η επίσημη Ελληνική Πολιτεία σε αγνοεί, να υπάρχουν λίγοι, που να έχουν την ευγένεια, την διάθεση αλλά και την τόλμη να φωνάζουν ένα "παρόν".
    Εύχομαι πάντα να πετυχένετε τέτοιους στόχους. Να μπορείτε πάντα να φωνάζετε ότι υπάρχετε. Άλλωστε, όταν πριν χρόνια με θυσίες και αγώνες χτίζαμε την ΕΕΛΣΠΗ - το θυμάσαι; Ήσουν κι΄εσύ από τους πρωτοπόρους - αυτός ήταν ο στόχος μας. Να μπορούμε εμείς οι λογοτέχνες της ξενητιάς να φωνάζουμε ένα "παρόν" με οποιεσδήποτε θυσίες.
    Θέλω να πιστεύω ότι ο δρόμος γιά κάτι τέτοια άνοιξε.
    Τις ευχές μου γιά τέτοιες επιτυχίες πάντα.
    Φίλος σιου
    Ντένης Κονταρίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας είναι καλά η Ιουστίνη, χάρη σ' εκείνη είχα την χαρά να παραβρεθώ σε μια όμορφη εκδήλωση που έκρυβε όμως και δικαιολογημένο παράπονο, αλλά και αγάπη για την πατρίδα που συνεχίζει να πληγώνει τα παιδιά της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Στράτο
    τι να πούμε! Τα ζήσαμε, ήρθατε ανταμώσαμε και γέμισε με χαρά η καρδιά μας.
    Την αγάπη μας και στην Αλεξάνδρα.
    Μαριάνθη-Νίκος και...πιτσιρικαρία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ pylaros,
    .

    Γαβριήλ εκτός απ’ το «ωραία» τα κορίτσια είναι και οι τρεις από τις πιο αξιόλογες συγγραφείς των Εκδόσεων Ψυχογιός!!! Κι αυτό είναι το σπουδαίο, ότι τίμησαν την εκδήλωσή μας κι ήρθαν ν’ ακούσουν τα δικά μας «γεννοβολήματα της πένας»…

    Χαρά μας να ήσουν κι εσύ μαζί μας, φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ xeimwniatikhliakada,

    Αν ευτυχίσω να τον ξαναδώ το Σπύρο, Λιακαδίτσα, θα του μεταφέρω το μεγάλο σου ευχαριστώ σίγουρα.
    Η επικοινωνία μας εξαρτάται από εκείνον, βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Maria Tzirita,

    Έτσι κι αλλιώς, Μαρία, (ελπίζω να μου επιτρέπεις τον ενικό) δεν είναι η όμορφη φωτογραφία παρά εσείς που είστε… κούκλες!!!
    Το χάρηκα που παραβρεθήκατε στην εκδήλωσή μας και τιμή δική μου η γνωριμία μας. Σήμερα βρέθηκα στον Ιανό με τις άλλες φίλες σου τη Λένα, την Ελένη Γκίκα και την κα. Τσαμαδού και τα ξανάπαμε.
    Βλέπεις πως το αντάμωμα πάει καλά. Κι ας ελπίζουμε να έχουμε κι άλλα.

    Να ‘σαι καλά.
    Φιλιά κι από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Κατερίνα Δε.Στα ‘Πα;,

    Κατερινάκι, σ’ ευχαριστώ! Σ’ ευχαριστούμε! Έχεις όλο το ελεύθερο να «κλέψεις» ό,τι θες. Αλίμονο…

    Φιλιά κι αγκαλιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Dennis Kontarinis,

    Ντένη, ξέρω πολύ καλά τη δημοσιογραφική και λογοτεχνική πορεία σου και σου δίνω όλο το δίκιο όταν λες το πόσο χαίρεσαι για το ό,τι έγινε κι ακόμα ξέρω πως κι εσύ έχεις αφήσει ανεξίτηλα ίχνη στην Ένωση.

    Αναγνωρίζω (και πολύ μάλιστα) την τιμή που μας έκαναν τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι (των γραμμάτων και μη) να παρευρεθούν και ν’ ακούσουν το δικό μας «ξεχείλισμα συναισθημάτων», αυτοί οι «ψίθυροι που με τα γραφτά μας γίνονται κραυγές»!!!
    Ναι όλοι αυτοί αφουγκράζονται κι αυτό είναι κάτι. Οι άλλοι που έπρεπε ν’ ανοίξουν τα’ αυτιά τους είναι το πρόβλημα. Μαθημένοι είμαστε άλλωστε…

    Δεν φαντάζεσαι το πόσο χάρηκα σήμερα όταν μέσα στη κατάμεστη αίθουσα του Ιανού η συγγραφέας Λένα Μαντά (πρώτη σε πωλήσεις βιβλίων) αναφέρθηκε δημόσια με θέρμη για τη συνάντησή μας στη Θεσσαλονίκη και για το πόνημά μας: την 4η Ανθολογία μας! Παρέα με τη Γιώτα και το Δημήτρη δεν πιστεύαμε στα όσα ακούγαμε.
    Οπότε, Ντένη, το «παρόν» δεν χάνεται, κάπου ακούγεται…

    Να ‘σαι καλά που, επιτέλους, με επισκέφτηκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ lena manta,

    Στέκομαι σ’ αυτό που λες, Λένα μου, (βλέπεις κι εδώ ο ενικός κάνει τη δουλειά του) χάρη στην Ιουστίνη όχι μόνο γνωριστήκαμε αλλά κι εσείς πήρατε μια μικρή γεύση της προσπάθειάς μας αλλά και του παράπονου για την πατρίδα αυτή, που παρ’ όλα όσα εμείς την αγαπάμε!

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά από μένα αλλά κι απ’ όλους της Ένωσής μας για την αναφορά σου σήμερα στο χώρο του Ιανού, όπου μας έδωσες κι άλλη χαρά παρά του ότι η βραδιά ήταν για σένα και την Πέρσα.

    Στ’ αλήθεια σ’ ευχαριστούμε!!!

    Να ‘σαι καλά πάντα και οι ίδιες και μεγαλύτερες επιτυχίες να σε συνοδεύουν!!!

    Με την αγάπη και την εκτίμησή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Μαριάνθη,

    Ανταποδίδουμε κι εμείς όλη αυτή την αγάπη και εκτίμηση που νιώσαμε στη σύντομη επίσκεψή μας στη Θεσσαλονίκη κι ελπίζουμε τώρα να έχουμε και την άλλη στο νησί μας. Να το θυμάσαι.

    Φιλάκια σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στράτο μου ποτέ να μην σ' εγκαταλείψει τούτο το όμορφο μεράκι της πένας, πάντα τέτοια και πάντα ανάμεσα σ' όμορφες κυρίες...

    τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ genna,

    Να 'σαι καλά, Τζεννάκι μου. Οι ευχές σου δεκτές!

    Φιλιά και μια αγκαλίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για μένα η παρουσία σας. Κι εγώ δεν πίστευα στα μάτια μου όταν σας είδα μαζί με την Astoriani στον ΙΑΝΟ. Όσο για την αναφορά στην Ανθολογία, τέτοιες προσπάθειες πρέπει όχι να λέγονται, αλλά να φωνάζονται! Και πάλι ευχαριστώ από καρδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ lena manta,

    Μα τι λες Λένα μου. Και μόνο η αναφορά σου σε μας, στο τέλος της παρουσίασης του βιβλίου σου και η στήριξή σου μας φτάνει.
    Περάσαμε πολύ ωραία κι είμαστε εμείς που θα πρέπει κανονικά να σου δώσουμε ένα ευχαριστώ από καρδιάς! Και να το κάνω από εδώ τώρα Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!

    Και πολύ το χάρηκα που πέρασες από εδώ για να τα λέμε!

    Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις!

    Αύριο σου ταχυδρομώ την Ανθολογία την έχω ήδη έτοιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποιός τη χάρη σου Στράτο μου! Ανάμεσα σε τέτοιες όμορφες και ενδιαφέρουσες γυναίκες. Αλλά και ποιός τη χάρη των κυριών με έναν Κύριο με κάππα κεφαλαίο, στην παρέα τους!
    Να είσαστε πάντα καλά όλοι και πάντα τέτοια!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιατί επιμένεις, Μαριάννα, να με κάνεις να κοκκινίζω;

    Δεν φτάνει μόνο ένα ευχαριστώ για τα κολακευτικά σου λόγια... γι' αυτό σου στέλνω ΧΙΛΙΑ!!!

    Με τα φιλιά και την αγάπη μου αντάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βάνα ΚοντομέρκουΣάββατο, Ιουνίου 06, 2009

    Στράτο μου, έρχομαι ξανά να πω τα ειλικρινή μου ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους επίσημους φορείς, τους ιθύνοντας και μέλη της ΕΕΛΣΠΗ που μεσολάβησαν και εργάστηκαν με ζήλο και επιμονή όλα αυτά τα χρόνια για να φέρουν εις πέρας αυτό το ποθητό αποτέλεσμα της Ανθολογίας μας, όπως επίσης και σε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της παρουσίασής της και συμπαραστάθηκαν με ενδιαφέρον και εκτίμηση στην πνευματική μας δουλειά.
    Είναι πράγματι συγκινητικό να διαβάζω τα τόσο ζεστά λόγια τους από αυτή την μεριά του Ατλαντικού σαν μια γέφυρα αγάπης και αδελφοποίησης με το εδώ παραμελημένο από την Ελλάδα μας θα έλεγα, πνευματικό δυναμικό της κοινής μας πατρίδας.
    Ακόμα, Θα ήθελα από καρδιάς να ευχηθώ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην κ.ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ και την κ. ΠΕΡΣΑ ΚΟΥΜΟΥΤΣΗ στα καινούργια τους βιβλία. Να είναι ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΑ και ΤΥΧΕΡΑ. Και οι ίδιες πάντα άξιες.
    Τιμή μου κάποτε να γνωριστούμε.
    Στράτο μου πάντα άξιος και συ για όλα όσα προσέφερες και συνεχίζεις να προσφέρεις στα Ελληνικά Γράμματα.
    Με την αγάπη μου
    Βάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Βάνα Κοντομέρκου,

    Καλή κι αγαπημένη μου φίλη, έγινε πράγματι μια πολύ καλή δουλειά με την Ανθολογία. Η αναγνώριση από ανθρώπους των γραμμάτων ήταν εξαιρετική κι απρόσμενη. Χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό διότι αυτοί μας στήριξαν και με το παραπάνω, κάτι που δεν έκαναν αυτοί που θα έπρεπε και καταλαβαίνεις ποιους εννοώ… Φυσικά εξαιρώ το ΣΑΕ και το Ίδρυμα Ωνάση που έκαναν την υπέρβαση. Τα συγχαρητήρια και τα ευχαριστώ ΣΟΥ θα τα διαβάσουν και θα τα νιώσουν όλοι σε όσους τα απευθύνεις.

    Σήμερα ήταν η σειρά της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ
    να αναφερθούν στην ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ μας κι αυτό μας τιμά κι άλλο.

    Τα βιβλία της Λένας
    (πρώτο βιβλίο στα ευπώλητα, το μυθιστόρημά της «Ερωτας σαν βροχή») και της Πέρσας
    (απόδημος κι εκείνη) σίγουρα θα έχουν επιτυχία. Θα χαρώ πολύ να γνωριστείτε όταν έρθεις με το καλό στην Ελλάδα. Θα το επιδιώξω άλλωστε.

    Κι εγώ προσωπικά να σ’ ευχαριστήσω και να σου ανταποδώσω την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διάβασα Τα Νέα στο Βιβλιοδρόμιο. Μπράβο παιδιά! Μπράβο σε όλους σας! Καλοτάξιδο να είναι! Μας συγκινήσατε και θα συγκινηθούν πολύ όλοι οι απόδημοι Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται. Θα το συστήσω κι εγώ στους φίλους από την ελληνική κοινότητα στο Λουγκάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ μαριάννα,

    Σ’ ευχαριστώ, Μαριάννα! Σ’ ευχαριστούμε! Ξέρω το πόσο σε συγκινούν οι άνθρωποι του Νόστου. Αν χρειαστείς κάποιο αντίτυπο για τη βιβλιοθήκη της ελληνικής κοινότητας του Λουγκάνο να το κανονίσω…
    Να μιλήσουμε όταν επιστρέψεις από τις χαρές σου!!! Συγχαρητήρια στο γιο σου, περήφανη μητέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ 30aris,

    Αφού το λες εσύ, Γιάννη…
    Ακόμη τριαντάρης;
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ… ξέρεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και εις ανώτερα.
    Πολύ σημαντικά όλα όσα διάβασα.
    Μπράβο σε όλους και ο Θεός να σας δίνει υγεία να προχωράτε εμπρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Mπράβο Στράτο!! χαίρομαι για τη χαρά σου:):) ειδικά εκεί ανάμεσα στις κυρίες λάμπεις κιεσύ και το χαμόγελό σου:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στράτο μου!

    Συγχαρητήρια σε όλους σας!
    Καλοτάξιδη η Ανθολογία σας!
    Καλή συνέχεια!

    Χάρηκα πολύ..πολύ..

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Yannis,

    Σ’ ευχαριστούμε, φίλε. Οι ευχές σου να πιάσουν τόπο.
    Να ‘σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ σταγόνα,

    Η λάμψη, Σταγονίτσα μου, οφείλεται στην επιτυχία και σ’ αυτές τις υπέροχες κυρίες των γραμμάτων που μας τίμησαν, αλλά και σε όλους όσους μας παραστάθηκαν. Οπότε τα χαμόγελα είχαν λόγο!!!
    Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ mareld,

    Πολλά-πολλά ευχαριστώ, κορίτσι του βορρά! Πόσο θα ήθελα να ήσουν κι εσύ εκεί.
    Η αγάπη μου και η σκέψη μου σε συντροφεύουν πάντα, να το ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Στράτο μου!

    Τρυφερέ μου φίλε!
    Ένα δάκρυ κύλησε..

    Φιλιά και καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ελπίζω να είναι γλυκό δάκρυ...
    Ποτέ δεν θα έκανα κάτι που να σε κάνει να δακρύσεις αλλιώς...

    Καληνύχτα εκλεκτή κι αγαπημένη μου φίλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγαπημένε μου Στράτο!

    Σας έβλεπα στις φωτογραφίες
    και σας έστελνα ευχές!
    Είσαστε τόσο χαρούμενοι!
    Ναι, ήθελα να είμαι
    και εγώ εκεί να σας αγκαλιάσω.

    Σου αφήνω μια χουφτίτσα γιασεμιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ mareld,

    Κρατάω τις ευχές, και τις αγκαλιές και... τα γιασεμιά!!!

    Χίλια ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Βάιος ΦασούλαςΣάββατο, Ιουνίου 13, 2009

    Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους, που με λόγια αφροσύνης και ευχές αναφέρθηκαν στην 4η Ανθολογία της ΕΕΛΣΠΗ και στον αγαπητό Στράτο Δουκάκη. Επίσης ιδιαίτερα ευχαριστώ το Ντένη Κονταρίνη που πρωτοστάτησε στο χτίσιμο της ΕΕΛΣΠΗ και που τον θεωρούμε πάντα κοντά μας.

    Τέλος για το Στράτο Δουκάκη είχα τη χαρά να ασχοληθώ γύρω από το έργο του, τον οποίο, ανεπιφύλακτα χαρακτήρισα «Μηθυμναίο ιστοριοδίφη. Ας μου επιτραπεί να παραθέσω ένα απόσπασμα.

    «Απ’ όπου και αν κοιτάξεις να δεις τον πυθμένα ενός πηγαδιού, είναι πολύ δύσκολα να τον δεις. Μα και αν τα καταφέρεις, τότε θα δεις να σμίγει με έναν άλλον· ατέλειωτο. Αυτόν της θάλασσας. Ακόμα και στα τοιχώματα του πηγαδιού, είναι φυτρωμένα μύρια κογχύλια και λουλούδια και αναδύονται ευωδιαστές μυρουδιές και μελωδίες. Κι όσους κουβάδες ρίξεις για να τραβήξεις την μεθυστική αύρα των λουλουδιών και τις μαγευτικές μελωδίες των κογχυλιών, να «ξεπλύνεις» την ψυχή σου απ’ την πνιγερή αιθαλομίχλη, η γοητεία θα σε συναρπάσει. Κι όλο τραβάς, τραβάς την αέναη δροσιά που σου προσφέρει. Πότε να ξεδιψάσεις, πότε να θεραπευτείς κι άλλοτε να ταξιδέψεις νοερά στα πέρα και στα δώθε για να δεις μέσα από τον βαθύ πυθμένα τον κόσμο...»

    Το υπόλοιπο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
    Στράτος Δουκάκης: Ο Μηθυμναίος (Μήθυμνα-Λέσβου) ιστοριοδίφης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Θεέ μου,
    Στράτο μου! Γάργαρο νεράκι τα γραφομενά σου κι ΟΛΑ εκείνα των αγαπημένων Φίλων!
    Προχθές το βράδυ έφτασα -με, μ' ακόμη εκεί είμαι!
    Χθες βράδυ, είδα και την "παρεούλα" στη συναυλία με κιθάρα του φίλτατου τροβαδούρου Σεραφείμ Λάζου, στην Αστόρια... και τραγουδήσαμε και για σας, Αλεξάνδρα και Παντελή μας.

    Λίγο χρόνο, να "μαζέψω" τ' αμάζευτα κομμάτια μου (πολλά έχουν μείνει Θεσσαλονίκη-Αθήνα...)
    και θα τα πούμε στην "Αστοριανή"
    Φιλιά κι Αγάπη
    σε ΟΛΟΥΣ, ανωτέρω και μη,
    Υιώτα,
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!