«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

27 Μαΐ 2009

Θερινά σχολεία στη Μήθυμνα

.
Για ακόμη μία χρονιά δύο πανεπιστήμια του Καναδά, του Simon Fraser του Βανκούβερ και του Μόντρεαλ επέλεξαν τη Μήθυμνα για τα θερινά σχολεία τους. Με την ευκαιρία της λειτουργίας των δύο πανεπιστημιακών θερινών σχολείων, ο δήμαρχος Μήθυμνας, Στέλιος Καραντώνης, υποδέχθηκε τους φοιτητές και τους καθηγητές τους και τους παρέθεσε δείπνο στο δημοτικό καφενείο.

Ο Δήμαρχος Στέλιος Καραντώνης με μια ομάδα φοιτητών
.
Ο δήμαρχος, χαιρετίζοντας τους ξένους φοιτητές και τους καθηγητές, ανέφερε: «Η λειτουργία των θερινών σχολείων των δύο ξένων Πανεπιστημίων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός και ιδιαίτερη τιμή για τη Μήθυμνα. Το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ επιλέγει τη Μήθυμνα για πέμπτη συνεχή χρονιά, ενώ το Πανεπιστήμιο του Βανκούβερ για τρίτη χρονιά. Ως δήμος προωθούμε τέτοιου είδους δράσεις που μας προβάλλουν πέρα από τα σύνορα της χώρας μας και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη διευκόλυνση των μαθημάτων.» Οι 21 φοιτητές του Πανεπιστημίου του Βανκούβερ, τους οποίους συνοδεύει ο καταγόμενος από τη Μήθυμνα καθηγητής του τμήματος Ιστορίας και Ελληνικών Σπουδών, Δημήτρης Κράλλης, θα διδαχθούν αρχαία ελληνική και βυζαντινή ιστορία και σύγχρονη παγκόσμια λογοτεχνία. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν μέχρι και τις 22 Ιουνίου, ενώ το πρόγραμμα του θερινού σχολείου περιλαμβάνει περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους στη Λέσβο και στην Τουρκία και προβολή ταινιών στο Συνεδριακό Κέντρο κάθε Πέμπτη. Επίσης, οι 22 φοιτητές των Τμημάτων Φωτογραφίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ ήδη παρακολουθούν τα μαθήματα φωτογραφίας, χρήσης πολυμέσων και ιστορίας, τα οποία ολοκληρώνονται στο τέλος Ιουνίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι φοιτητές θα διοργανώσουν έκθεση φωτογραφίας στη Στέγη Τεχνών «Τρύφων» και θα πραγματοποιήσουν εκδρομή στην Τουρκία για να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους.
.
Από το ΕΜΠΡΟΣ
Μηθυμναίος

8 σχόλια:

 1. Θα ήθελα να ήμουν φοιτήτρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα ήθελα να ήμουν εκεί! κι ας μην ήμουν φοιτήτρια!!!!
  Αυτό το νησί, έχει μπει στα μελλοντικά μας σχ'εδια, για να δούμε...
  Πάντως, σαν ενέργεια, είναι πάρα πολύ καλή απ' όλες τις απόψεις.
  Συγχατηρήρια και καλή ...ξενάγηση!
  Χαιρετισμούς,
  Υιώτα
  ΝΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έξυπνες κινήσεις από έξυπνους ανθρώπους που γνωρίζουν πώς να προβάλλουν και να φέρουν κόσμο-επισκέπτες στον τόπο τους οργανωμένα κι όχι γιατί τους έβγαλε ο δρόμος.
  Αξιέπαινες πρωτοβουλίες που τιμούν όσους τις λαμβάνουν και τις υλοποιούν αλλά και όσους τις προβάλλουν και τις γνωστοποιούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κάπου έχω διαβάσειεδώ στο εξωτερικό ένα ρητό που παροτρύνει:
  Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα,
  Να λοιπόν που αποδίδει φρούτα το δένδρο της Ελληνικότητας χάρη στην ευαισθησία του καθηγητή Δημήτρη Κράλλη.
  Συγχαρητήρια σε όλους σας, στα πανεπιστήμια στον Δήμαρχο σε όλη τη Μήθυμνα, μα και στο Στράτο που μας έφερε την είδηση.

  Γαβριήλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ xeimwniatikhliakada,.
  @ Αστοριανή,.
  @ Μαριάνθη,.
  @ pylaros,.

  Καθώς ξέρετε ήμουν στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση της 4ης Ανθολογίας.

  Ευχαριστώ που αφήσατε τα σχόλιά σας εδώ θα τα πούμε ίσως και αύριο.

  Να περνάτε όμορφα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ola thavmasia, trella, ateleiwta!!!!!
  Fevgw stis 11 tou minos, tha epikoinwnhsoume.... filakia
  Yiwta,
  Astoriani

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ Αστοριανή,.

  Ελπίζω πως ναι. Θα περιμένω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Φίλε Στράτο.
  Ένα μεγάλο μπράβο στον Δήμαρχό σας αλλά και όλους τους κατοίκους του όμορφου νησιού σας γιά κάτι τέτοιες πολύ έξυπνες κινήσεις. Κινήσεις με κέρδος μεγάλο γιά το νησί σας αλλά και γιά την Ελλάδα.
  Στους επισκέπτες φοιτητές από μένα να έχουν ένα όμορφο και εποικοδομητικό καλοκαίρι.
  Νάσαι καλά
  Ντένης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!