«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

31 Ιαν 2007

Μια καλή και ανώδυνη προσπάθεια

Αύριο Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου το βραδάκι, από τις εννέα παρά πέντεμέχρι τις εννέα -ώρα Ελλάδος- σβήστε τα φώτα!!! (και τον υπολογιστή και τηντηλεόραση και τον φούρνο....)Είναι μία πρόταση διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από τη Γαλλία στα πλαίσια τηςμεγάλης συνόδου για το περιβάλλον και έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.
Αν η συμμετοχή εκείνη την ημέρα είναι μαζική η ενεργειακή οικονομία θα είναιαπίστευτη!!! Πέντε λεπτάκια στα σκοτεινά (προμηθευτείτε κεράκια.... δεν θαείναι κι άσχημα) και μπορούμε να αποδείξουμε σε αυτούς που παίρνουν τιςαποφάσεις πως ...υπάρχουμε και ζητάμε έναν κόσμο καλύτερο.
... Αν η συμμετοχή είναι μαζική, θα δούμε πολλά α σ τ ε ρ ά κ ι α ! ! !

Μπορούμε κι εμείς, λοιπόν, να συμμετέχουμε στη μεγαλύτερη κινητοποίηση πολιτών ενάντια στις καταστροφικές ενέργειες που επιφέρουν το μεγάλο πρόβλημα στον πλανήτη μας. Πέντε λεπτά για το μέλλον μας!!!


Mithymnaios

2 σχόλια:

  1. Οταν η τετραγωνικη ρίζα τής ζωής ειναι η αναίδεια τό αθροισμα σπάζει τόν κύκλο καί εξεσφενδονίζεται στή μηδενικό χάος΄

    Η ΚΑΤΑΡΑ

    Βάλαμε μαύρα γυαλιά μπροστά στά μάτια μας
    γιά νά τά "προφυλάξουμε" από τόν ηλιο.

    Βάζουμε χημικές αλοιφές στό δέρμα μας γιά νά μήν μάς¨"δαγκώσουν οι αχτίδες του

    Νά σκύψουμε σέ πηγή νά πιούμε δέν
    μπορούμε
    Ουτε φρούτο από δέντρο γιά νά κόψουμε
    Φοράμε μάσκες γιά ν'αναπνεύσουμε
    Οι θάλασσες γίνανε κολυμπήθρες θανάτου
    Ο ερωτας εγκλωβίστηκε σέ πλαστικές ολοκληρώσεις

    Πώς διάολο φυλακιστήκαμε στά ιδια μας τά κάγγελα;
    Τί μάς επιασε καί κλωτσάμε μέ μανία
    τήν μήτρα πού μάς γέννησε;
    Ειμασε μείς παιδιά τής φύσης;
    η αποπαίδια μιάς κατάρας ;

    Σπύρος Β.Δαρσινός
    Τενεσι Η.Π.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ κάνω κάτι καλύτερο και πιστεύω ουσιαστικώτερο. Πηγαίνω στην δουλειά μου με τα πόδια! Καλές είναι αυτές οι προσπάθειες, πλην όμως χρειάζεται η ουσιαστική παρέμβαση του καθέ ένα από μας με τρόπο ουσιαστικό. Ας πηγαίνουμε στις δουλιές μας είτε με τα πόδια αν είμαστε στην επαρχχία, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια. Και ας καίμε λιγότερο το αιρ κοντίσιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!