«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

21 Δεκ 2022

Εγκάρδιες Χριστουγεννιάτικες ευχές

Όσο κοντεύουν οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, όσο οι ανάμικτοι ύμνοι με τα «ωσαννά» των ουρανών όλο και περισσότερο θα ηχούν στ’ αυτιά μας, η ουσία τού «Χριστός γεννάται» θα φουντώνει τα κλαριά στα «δέντρα των ευχών». 
Κι εμείς, θεατές σε χαρές ανέξοδες και προσωπικά βιωμένες, προλαβαίνουμε ακόμη να βρούμε αυτό «το αυθεντικό κάτι» που ψάχνουμε. Να αναθεωρήσουμε, να αισθανθούμε και να κατανοήσουμε. Να δώσουμε αγάπη και στήριξη, να αναζητήσουμε ξεχασμένες άξιες και να πιστέψουμε ότι η ανθρωπιά δεν είναι ξεπερασμένη μήτε η ανάγκη να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Το σημαντικό, βέβαια, δεν θα το βρούμε τυλιγμένο σε γυαλιστερό χαρτί δώρου. Θα το βρούμε στο μοίρασμα συναισθημάτων και αγάπης, σε μια αγκαλιά, στο μαζί, σ' ένα απλό χαμόγελο, σε μια καλή κουβέντα, σε μια και μόνο ματιά... σ' ένα φιλί!
Ας είναι και ψευδαισθήσεις… χρειάζονται κι αυτές. Οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων μας τις προσφέρουν.

Ας έχουμε υγεία, ψυχική δύναμη και αισιοδοξία για να πορευτούμε σ’ ένα καλύτερο αύριο. Και ν' αγαπάμε όσους αξίζουν την αγάπη μας!


6 σχόλια:

  1. Εύχομαι όλα αυτά τα σημαντικότατα "σημαντικά" που αναφέρεις, να μη λείψουν ποτέ απ' τη ζωή σου. Καλά Χριστούγεννα, Στρατή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα όμορφα και τα σημαντικά τα βάζουμε εμείς στη ζωή μας, αγαπητή μου Μαρία, αρκεί να είμαστε καλά και να έχουμε ένα «μαζί» να μας στηρίζει!
      Κάθε καλό για σένα και την οικογένειά σου, φίλη μου!

      Διαγραφή
  2. Δεν υπάρχουν ωραιότερες ευχές από αυτές που έχουν αξίες μέσα τους, όπως η αγάπη , η ελπίδα η πίστη. Αυτά είναι η παρακαταθήκη που μας άφησε ο μικρός Χριστός με την γέννησή του.
    Μακάριοι εκείνοι που καταφέρνουν να τα νιώσουν.
    Να περάσεις όμορφα με όσους αγαπάς κοντά σου .Καλά Χριστούγεννα!🎄✨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα η μαγεία των Χριστουγέννων να μας αγγίζει και να μας δίνει
      τη δύναμη να βρούμε αυτό «το αυθεντικό κάτι» που ψάχνουμε
      και που χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι! Ας έχουμε υγεία, ψυχική δύναμη και αισιοδοξία για να πορευτούμε σ’ ένα καλύτερο αύριο.
      Καλά Χριστούγεννα, Σμαραγδάκι!

      Διαγραφή
  3. Καλά Χριστούγεννα, Στράτο, με όλες μου τις ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά Χριστούγεννα και όσα έπονται Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!