«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

14 Οκτ 2014

Οι ενδιάμεσες στιγμές…

Είχα ετοιμάσει τη νέα ανάρτηση για την περασμένη εβδομάδα, κι άρχιζα το κείμενο με τούτη εδώ τη φράση: «Τώρα που οι ουρανοί σκοτεινιάζουν, ιδίως τ’ απογεύματα, και η μέρα χάνεται σε αδιέξοδα μονοπάτια, έχουμε ανάγκη από τις ενδιάμεσες στιγμές που χάνουμε»... Έλα όμως που ένα ταξίδι μου προς Ήπειρο μεριά ήταν η αιτία να μείνει η ανάρτηση στο πρόχειρο κι ευτυχώς που έγινε έτσι, γιατί ήρθε και με διέψευσε τούτο το απρόσμενο «μικρό καλοκαίρι» του Οκτώβρη.

Οπότε διορθώνω τα του καιρού που το γύρισε σε λιακάδες με ωραίο άπλετο φως, γλυκιά υγρασία και αισιόδοξη διάθεση, τέτοια που αρπάζεις τη ζωή στην αγκαλιά σου, ανοίγεις το παράθυρο και διασχίζεις τον κόσμο, σαν σε μήνα του μέλιτος, με τη σιγουριά πως θα ’ναι όλα πιο όμορφα κι από ένα όνειρο...Κι αφήνω ως έχουν τις ενδιάμεσες στιγμές που χάνουμε…

Σύμμαχοι και σύντροφοι, λοιπόν τα συναισθήματα κι ασπίδα προστασίας στις φουρτούνες και στα δύσκολα. Στις συνήθεις παράξενες διαδρομές που κάνει το μυαλό με τα «πήγαιν’ έλα» της σκέψης, που διεγείρουν τη φαντασία κι αυτή φτιάχνει ιστορίες. Ξυπνώντας μαζί της και βιώματα που ζητάνε την έκφρασή τους. Σημάδια που καλούνται να αποκαλύψουν το σημείο όπου διασταυρώνονται τα όνειρα και συμπλέκονται οι συγκινήσεις. Όσο βέβαια μπορεί να γίνει αυτό.

Και φυσικά, όσο θα υπάρχουν οι μικρές κι απλές «ενδιάμεσες στιγμές» που αγγίζουμε και μας αγγίζουν. Αυτές που δώσαμε και πήραμε αγάπη, φιλία, κατανόηση κι αλήθεια. Την αλήθεια των συναισθημάτων, των σκέψεων, των σιωπών, των ψιθύρων, των ήχων… των εικόνων. Των παρεξηγήσεων. Εκείνες που χαμογελάσαμε, που δακρύσαμε, που κλάψαμε, που πληγώσαμε και… μας πλήγωσαν. Κι αυτές που χάσαμε, αφού η πρόσκληση για καφέ, για κάποιο λόγο, δεν…



6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Στράτο και στέκομαι στην τελευταία σου φράση !!! ΄΄Κι αυτές που χάσαμε, αφού η πρόσκληση για καφέ, για κάποιο λόγο, δεν…΄΄ Τα ΄΄δεν΄΄ είναι πολλά όμως θα βρίσκεται και αυτό ανάμεσα σε όλα τα άλλα χωρίς να υπάρχει απάντηση!!!Αυτό το ΄΄μικρό καλοκαιράκι΄΄ είναι όντως μια υπέροχη ανάπαυλα να μαζεύουμε συναισθήματα και πολύ ήλιο !!!! Σαν την ίδια μας τη ζωή !!!!
    Αν και το φθινόπωρο το αγαπώ για τις εναλλαγές της φύσης για κείνα τα χαλκοκίτρινα φύλλα που ο αέρας τα πάει μακριά και το φυτό αναπαύεται για να ξαναγεννήσει νέα φύλλα , νέα ζωή , νέα βουτιά στα έσω μας , νέο ξεδιάλεγμα και ας πονά!!!!!
    Να έχεις καλό ξημέρωμα και χαμόγελα με τον ήλιο πάνω σου αύριο!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Νικόλ, ακόμη και τα «δεν», για όποιο λόγο, συμπεριλαμβάνονται στις χαμένες στιγμές… Ίσως γιατί μπορεί να ακυρώνουν μια επιθυμία… Ίσως γιατί, όπως και να ‘ναι, είναι μια άρνηση. Μια χαμένη στιγμή τελικά.

      Αν κι έδειξε ν’ ανοίγει η πόρτα του φθινοπώρου, πριν κάποιες μέρες, το καλοκαιράκι ζητά και παίρνει παράταση ύπαρξης. Ας το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο.
      Το χρειαζόμαστε στο μέσα μας… που ακόμη έχει χώρο για τα ωραία.

      Διαγραφή
  2. Το μικρό καλοκαιράκι σε περίμενε να γυρίσεις για να κάνει την παρουσία του, λες και ήταν Θεϊκή βουληση για να σε υποδεχθούν.
    Την καληνύχτα μου

    Πάντα με την αγάπη μου

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως, φίλε μου, το καλοκαιράκι με συνόδεψε στο ταξίδι μου, στην παραμονή μου εκεί και στην επιστροφή. Δείχνει να του άρεσε και συνεχίζει. Το φθινόπωρο του παραχώρησε λίγο τόπο.

      Να ‘σαι καλά!
      Πάντα και με τη δική μου αγάπη και πάντα φίλος!
      (δανεισμένη φράση η παραπάνω, από καλή μου φίλη)

      Διαγραφή
  3. Εγω απλά θα προσθέσω μουσική,http://youtu.be/zaDkA8OpWWc έτσι για να υπάρχει μουσική υπόκρουση στις εικόνες των ενδιάμεσων στιγμών.
    Καλό ξημέρωμα Στράτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σε βρίσκει το ξημέρωμα, Χαρά μου, με Ξαρχάκο και Δρόμους φθινοπωρινούς, είναι κι αυτό μια ενδιάμεση στιγμή στην καθημερινότητά μας. Ας την ευχαριστηθώ!

      Χίλια ευχαριστώ!

      Διαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!