«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

3 Δεκ 2019

Δεν τους μετρώ, γιατί απλά είναι ευλογία να τους έχεις...


            Σφίγγω συχνά τη μνήμη και φέρνω πίσω κάποιους ανθρώπους τους οποίους –δίχως καμιά αμφιβολία– θεωρώ ξεχωριστούς! Έρχονται από σύμπτωση στη ζωή μας κι είναι απ’ αυτές τις συμπτώσεις που δεν τις ψάχνουμε· συνήθως έρχονται και μας βρίσκουν. Έρχονται σιωπηλά, με βήματα απαλά, στα ακροδάχτυλα σχεδόν, σα να μη θέλουν να τρομάξουν την ψυχή μας, να ξυπνήσουν φόβους και υποψίες. Μας απευθύνουν το λόγο με τρυφερότητα και ευγένεια κι αγγίζουν την καρδιά μας με αγάπη. Κι αυτή η αγάπη μετουσιώνεται σε στοργή, αφοσίωση και νοιάξιμο! Δέχονται τα λάθη και τις ατέλειές μας, βάζουν τις δικές τους καθοριστικές πινελιές κι ανεπαίσθητα δενόμαστε μαζί τους χωρίς να το πάρουμε είδηση. Πώς γίνεται αυτό; Να όμως που γίνεται…


Αν ξέρανε, αλήθεια, πόσο πολύ μπόλιασαν με τη στάση τους τη σκέψη μου και την ψυχή μου. Αν ξέρανε πόσο «ξεκλείδωσαν» με τον τρόπο τους την καρδιά μου και… την έκαναν δική τους. Σχεδόν συγγενέψαμε!
Σφίγγω συχνά τη μνήμη και φέρνω πίσω κάποιους ανθρώπους. Που φροντίζουν με τον καλό το λόγο να σου βγάζουν το συναίσθημα και του μυαλού τα θολωμένα. Καρδιές που με τον καιρό, μάθαμε σαν γράμματα ανοιγμένα. Ωσεί παρόντες στη ζωή μας. Τους αποκαλούμε φίλους και… είναι τόσο σπάνιο στις μέρες μας.


6 σχόλια:

  1. Συνήθως υπάρχει έλξη θετικών ανθρώπων, σε ανθρώπους που αντίστοιχα κουβαλούν θετικό φορτίο και είναι δεκτικοί σε τέτοιες "συμπτωματικές" επαφές. Καταλαβαίνω απόλυτα το συναίσθημά σου Στρατή και δύσκολα περιγράφεται με λέξεις αυτή η μαγική χημεία που δημιουργείται στα ξαφνικά με κάποιους ανθρώπους. Σαν να έπρεπε να τους συναντήσεις, για να δημιουργηθεί μια αλληλεπίδραση μεταξύ σας. Το σίγουρο είναι, ότι παίρνεις πίσω αυτό που εκπέμπεις. Και είσαι απ' τους ανθρώπους με θετική αύρα.
    Εύχομαι καλό μήνα και πάντα να περιβάλλεσαι με τέτοιες παρουσίες στη ζωή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Μαρία,
      Βεβαίως θα συμφωνήσω μαζί σου ότι «παίρνεις πίσω αυτό που εκπέμπεις», δεν το αμφισβητώ, όπως και με την αρχική άγνοια, μέχρι να γνωριστούμε, των περί τίνος πρόκειται. Με το χρόνο, με την τριβή, με τον αμοιβαίο σεβασμό, με την αγάπη θα δούμε τα αποτελέσματα. Οι άνθρωποι ζουν από τη στιγμή που βρίσκουν μια θέση -στα δύσκολα και στα εύκολα- στη ζωή των άλλων... Το σημαντικό είναι να αντέχουν οι φιλίες και στο χρόνο και στις αλλαγές των συνθηκών και των περιστάσεων. Άλλες αντέχουν κι άλλες όχι… Μένουμε με τις θετικές!

      Κι εγώ σου εύχομαι, Μαρία μου, καλό μήνα και καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!

      Ευχαριστώ για το πέρασμα!

      Διαγραφή
  2. «Πες μου τον φίλο σου, να σου πω  ποιος είσαι».  
    Δεν χρειάζεται να σφίγγεις την μνήμη σου Στράτο, για να φέρνεις πίσω κάποιους ανθρώπους. Με τον τρόπο σου, τους έχεις πάντα γύρω σου.
    «Είσαι από τους ανθρώπους με θετική αύρα», λέει πιο πάνω η κ. Μαρία Κανελλάκη.
    Πόσο δίκιο έχει!!  
    Ένα άλλο γνωμικό λέει: «Εάν βρεις έναν άνθρωπο να σε νοιώσει, να σε καταλάβει, να σε αγαπήσει, κράτα τον κι ας είναι στην άλλη άκρη της γης. Φτάνει που τον βρήκες....Δεν θα σου τύχει πολλές φορές στη ζωή. Και να θυμάσαι, ότι στα δώρα λες ευχαριστώ κι ας μην τα ξετυλίξεις ποτέ».
    Σε ευχαριστούμε για την φιλία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γιώργο,
      Πόσο έχω κάνει χρήση του γνωμικού που αναφέρεις, φίλε μου. Εσύ πολύ καλά ξέρεις πόσο έχω νοιώσει, καταλάβει, αγαπήσεις και βέβαια τιμήσει όλη τη φιλία που μου προσφέρατε εσείς της μακρινής ηπείρου, εσείς της Παρέας, που, τους περισσότερους, ούτε καν έχω γνωρίσει προσωπικά, ωστόσο τα αγνά συναισθήματα παραμένουν κι ας μας χωρίζουν ωκεανοί.

      Σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ κι ας λιγόστεψαν κάπως τα λόγια. Η αγάπη, η φιλία, η τιμή η ευλογία κι όλα όσα μου προσφέρατε είναι πολύτιμα δώρα καρδιάς κι ανήκουν στα σπάνια και στα δυσεύρετα.

      Εγώ σε (και σας) ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, τη Μαρία και τον Γιώργο, Στράτο είναι τιμή για κάποιον να είσαι φίλος του. Η αύρα σου είναι τόσο θετική, είσαι τόσο δοτικό άτομο που ελκύεις τους ανάλογους με εσένα ανθρώπους. Την αξίζεις αυτή την ευλογία όπως την ονομάζεις. Θαυμάσιες τέτοιου είδους οι φιλίες και το λέω γνωρίζοντας πόσο σπάνιες είναι, ίσως και για αυτό λάμπουν σαν διαμαντάκια. Αν και τώρα που το σκέφτομαι οι άνθρωποι είναι αυτοί που λάμπουν. Οι ποιοτικοί άνθρωποι, οι μεταξωτοί!

    Καλή συνέχεια
    καλό απόγευμα

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η θετική αύρα, όσο ή όσοι την έχουμε, είναι και θα πρέπει να είναι αμοιβαία, καλή μου φίλη Στέλλα. Κατά βάθος είμαι ευχαριστημένος, γιατί όταν κάνεις επιλογές στη ζωή σου, δεν πάει να πει ότι θα τις πετύχεις όλες. Το σημαντικό είναι όσο «ποιοτικός», όσο «μεταξωτός», όσο «λάμπει» κάποιος να έχει τα βαθιά του αισθήματα σε αρμονία, να το κάνει με ανιδιοτέλεια, ρομαντισμό και πάντα με καλή διάθεση και φυσικά να πιστεύει στους ανθρώπους και ιδίως σε κάτι σπάνια πλάσματα...

      Να έχεις μια καλή και όμορφη μέρα!

      Διαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!