«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

16 Απρ 2019

Μεταξύ διάρκειας και ανυπαρξίας...

Υστερόγραφο μιας σχέσης…

Αλλού βιώνω τώρα, άλλα μέσα μ’ έχουν, κατά κάποιο τρόπο, αποσπάσει απ’ εδώ, άλλα με απασχολούν, «δένουν» τις στιγμές μου και «καθοδηγούν» τη συνέχειά μου. Στο Instagram συγκεκριμένα, εκεί θα με βρείτε. Εκεί εκθέτω τις εικόνες μου και αναπαράγω τις σκέψεις και το λόγο… Εκεί, «μές στην πολλή συνάφεια του κόσμου» συμβαίνω. Εκεί το βλέμμα μου, εκεί τα σημάδια, εκεί τα πατήματα και τα αποτυπώματά μου. Αφιερωμένα στη διάθεσή μου.

Εικόνα μέσα στην απόλυτη σιωπή, όπου όλα, ένα γύρω, κρατούν την ανάσα τους για να μην ταράξουν τη γαλήνη της ακύμαντης θάλασσας. Μέρα θολή, μέρα χωρίς ήλιο… Θέλεις να προλάβεις τη στιγμή κι αποφασίζεις να σιωπήσεις. «Sine Sole Sileo» έλεγαν οι Λατίνοι που σημαίνει: Χωρίς ήλιο σωπαίνω…
Εν τούτοις, ένα ζευγάρι εκεί, σπάει το θολό της ημέρας, το σχεδόν λευκό της αγνότητας ομορφαίνοντας το βελούδινο σκηνικό. Και τότε αντιλαμβάνεσαι πόσο περισσεύει στη φύση το ωραίο! Το οποίο ωραίο, ασφαλώς, δεν επιδέχεται τη δική μου αμφισβήτηση.
Στον ουρανό ακροβατεί μια χούφτα άσπιλη συννεφιά. Η μέρα ξύπνησε με υγρασία, η ομίχλη ανελέητη απλώνεται ολούθε. Η πρωινή διαύγεια εξαντλείται. Απαλά τα χρώματα, διάφανα τα νερά, ελάχιστη η φύση. Η ομορφιά στην απλότητά της… Το κυρίαρχο άδειο και το «ένοχο» τίποτα συνωμοτούν και εξαγνίζουν τον ορίζοντα αποκαλύπτοντας ένα καθάριο, λαμπερό αυθεντικής ομορφιάς κι αισθητικής απόλυτο λευκό που… χορτασμό δεν έχει…
Η φύση –ο μεγάλος σκηνοθέτης– διάλεξε τούτο το θολό τοπίο μέσα στην πάχνη. Έχει αυτόν τον ανταποδοτικό τρόπο να χαρίζει απλόχερα κάτι, όταν σου στερεί κάτι άλλο.
Η επιφάνεια της θάλασσας στην απόχρωση του ακαθόριστου. Δεν ξέρεις που μπορεί να σκοντάψεις: στον ουρανό ή στη θάλασσα… Ένας κωπηλάτης, μοναδική φιγούρα σε πρώτο πλάνο, τραβάει κουπί σ’ αδιάβαστο καιρό με αξεδιάλυτο προορισμό… Ίσως, είχε λόγο και ανάγκη για ένα περίπατο στο άδειο…

10 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Στράτο
    Με συγκινεί το ότι βρίσκομαι εδώ και σχολιάζω, ήταν έκπληξη η ανάρτηση σου, πολύ ευχάριστη και εύχομαι να επαναληφθεί :-)
    Βεβαίως και αλλάζουμε.
    Άλλοτε μας κουράζει αυτό και πάμε αλλού, άλλοτε μας κουράζει το αλλού και επιστρέφουμε, άλλωστε επιλογές υπάρχουν και είναι όλες πολύ ελκυστικές (οι άτιμες).
    Οι φωτογραφικές σου συνθέσεις είναι εξαιρετικές και τα λόγια που τις συνοδεύουν επίσης :-)
    Θα ξεχωρίσω την τελευταία φωτογραφία, αν και στην πρώτη με το ζευγάρι μ αρέσει το λιγοστό χρώμα της δύσης του ήλιου. Το δουλεύεις πάρα καλά το φώτοσοπ!!!

    καλό απόγευμα
    (ελπίζω να μην είναι η πρώτη κι η τελευταία φορά που σχολιάζω, εύχομαι να ήρθες για να μείνεις)
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου Στέλλα, επιτούτου έκανα την ανάρτηση για να δώσω το στίγμα μου και να το κάνω γνωστό. Θεωρώ πως η βάση των social media είναι πλέον για να προωθήσεις την ενασχόλησή σου με κάτι ή τη δουλειά σου, που δεν είναι δουλειά μου.
      Είχα απεμπλακεί από το blog κι αυτό γιατί έβρισκα πολύ πιο σοβαρό και ελκυστικό το Instagram (φυσικά ούτε λόγος για ΦΒ).
      Εκεί βλέπω άλλους ορίζοντες… Το ζω διαφορετικά και με άλλη διάθεση και πιστεύω πως οτιδήποτε με το οποίο καταπιάνεσαι και το αντιμετωπίζεις με αγάπη, σεβασμό, έμπνευση και θαυμασμό το κάνεις σημαντικό.

      Τόσο στις φωτογραφίες μου όσο και στις συνθέσεις δεν χρησιμοποιώ, αυτό καθ’ αυτό το Photoshop (δύσκολο και ακριβό) αλλά άλλα προγράμματα και χαίρομαι με τις επεξεργασίες τους
      Σ’ ευχαριστώ που βρέθηκες να σχολιάζεις, εξ άλλου συνυπάρχουμε στο Instagram κι από εκεί έγινε η «κρούση» της επανεμφάνισης μου.
      Δεν υπόσχομαι τίποτα.

      Να ‘σαι καλά!

      Διαγραφή
    2. Ο μοναχικός κωπηλάτης κλέβει τις εντυπώσεις και ταυτίζεται με την ήρεμη βόλτα σου στα νερά του διαδικτύου. Ευτυχής που σε είδα ξανά εδώ, μετά από μακρύ διάστημα απουσίας. Δεν παρακολουθώ το ίνστα, οπότε θα περιμένω εδώ, στη μαγική προβλήτα με τις φωτογραφίες και το λόγο σου, μέχρι το επόμενο μπάρκο σου.
      Καλή Ανάσταση Στρατή!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή μου Μαρία,
      Σαν τον μοναχικό κωπηλάτη κι εγώ είπα να δώσω μια βόλτα στο χώρο μου, κάτι που έκανε αδήριτη την ανάγκη να επανεμφανιστώ αλλά συγχρόνως να συστήσω και τον άλλο χώρο όπου έχω βρει πεδίο δημιουργίας.

      Σ’ ευχαριστώ για τη ματιά που έριξες και να σου πω κι εγώ ότι σε παρακολουθώ ανελλιπώς!

      Καλή Ανάσταση, με αγάπη και γαλήνη στις ψυχές!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Είθε, Βαρβάρα, να διαβούμε συμπορευτικά το Γολγοθά προς την Ανάσταση που θα μας φέρει πιο κοντά στο φως, στην αγάπη και σε ό,τι μπορεί να γαληνέψει τις ψυχές μας.

      Διαγραφή
  3. Εκπληξη και για μενα που περασες εστω και για λιγο απο αυτο εδω το σπιτικο σου.Χαιρομαι που εισαι καλα.Αφηνω απλοχερα τις ευχες μου .

    🌹🌹Πασχαλινές δέξου ευχές από την καρδιά βγαλμένες,όλες οι μέρες της ζωής σου να είναι Αναστημένες. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!🌸🌸

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ φίλε!
      Ανταποδίδω τις Αναστάσιμες ευχές σου!
      Να 'σαι καλά!

      Διαγραφή
  4. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, Στράτο!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά Στράτο! Καλά να περνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!