«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

19 Ιαν 2024

Πόσο μας λείπουν οι παρέες…

 

Η έλλειψη της παρέας, τα τελευταία χρόνια, είναι σαν την ανάσα που μας την έχουν στερήσει. Οι παρέες ήταν ζωντανοί οργανισμοί. Μεγάλωναν, μίκραιναν, άλλαζαν, σκορπούσαν, μα κυρίως αντάμωναν ή προσπαθούσαν να ανταμώσουν. Και το κατάφερναν! Τώρα αυτές οι όμορφες κοινωνικές συνευρέσεις έχουν δυσκολέψει. Αιτία οι γνωστές καταστάσεις που μας ξεπερνούσαν και μας καθήλωναν (υποχρεωτικά, βέβαια) απομονωμένους, αποξενωμένους, «κλεισμένους»… Κι αυτό άφησε σημάδια... Το πιστεύω.

Ήταν όμορφα όταν βλέπαμε ανθρώπους δικούς μας γύρω από ένα τραπέζι, με το φλιτζάνι του καφέ στο χέρι ή το τσούγκρισμα του ποτηριού, να κυριαρχεί η καλή διάθεση, οι ιστορίες, η προσφορά, τα κοινά βιώματα, οι κοινές ρίζες. Θεωρούμασταν συνοδοιπόροι της ζωής, αγαπούσαμε εκείνο που περιείχε η ζωή. Συμφωνούσαμε με τα βλέμματα, επικοινωνούσαμε με τα μάτια. Αφήναμε μια έντονη αύρα να αιωρείται ανοίγοντας ένα παράθυρο ελπίδας για το αύριο.

Το τώρα κλείνει μέσα του στιγμές που, δυστυχώς, πέρασαν, στιγμές που αγαπήσαμε, όνειρα που είχαμε κάνει για ένα αύριο (το σήμερα) που ίσως να μην ήρθε. Δεν έχει καμιά σημασία που είναι, απλά το χάσαμε...

2 σχόλια:

  1. Μοναδικοί υπεύθυνοι σε όλο αυτό, αγαπητέ Στράτο, είμαστε εμείς οι ίδιοι! Πέραν των αντικειμενικών δυσκολιών, που γέννησε η πανδημία, σεβαστό, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οι περισσότεροι εξ ημών, έχουμε διαρρήξει τις σχέσεις μας μεταξύ μας.
    Συνεπώς οι παρέες των φίλων, που σύχναζαν σε ένα τραπέζι ενός σπιτιού εξοβελίστηκαν απ' τη ζωή μας. Απλά γιατί ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!
    Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.
    Και αν κάποιος, βάλει στην κουβέντα το θέμα "οικονομική ένδεια", εγώ θα φέρω στη μνήμη τις συναντήσεις των οικογενειών των πατεράδων μας, που σε απόλυτη φτώχια υλική, έκαναν ρεφενέ συναντήσεις στα σπίτια αλλά είχαν ζεστή καρδιά.
    Καλησπέρα αγαπητέ μου φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά, Γιάννη, εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι, αιτία όμως ήταν η πανδημία και ο εγκλεισμός που έβαλαν τη σφραγίδα, και δεν ήταν για λίγο, σχεδόν δύο χρόνια...
      Και το θέμα "οικονομική ένδεια" δεν έχει να δει. Ίσως η "ζεστή καρδιά" θα πρέπει να ξαναζεσταθεί. Εγώ πάντως το επιδιώκω.
      Με τους χαιρετισμούς μου, φίλε!

      Διαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!