«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

19 Οκτ 2021

«Η ζωή σου σε προσπερνά. Γιατί τη σπαταλάς σε οθόνες»;


Σε μια συνέντευξη της βραβευμένης δημοσιογράφου και συγγραφέα του βιβλίου  Πώς να χωρίσετε με το κινητό σας κυρίας Catherine Price διαβάζω:  
«Ο χωρισμός από το τηλέφωνό μας δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ξεφορτωθούμε εντελώς. Αντιθέτως, πιστεύω ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια πιο υγιής σχέση με αυτό. Ουσιαστικά, στο πλαίσιο αυτό μπορείτε να διατηρείτε αυτά που αγαπάτε από το τηλέφωνό σας και να ελαχιστοποιείτε όλα εκείνα τα οποία δεν χρειάζεται να κάνετε. Με άλλα λόγια, είναι όπως όταν φεύγεις από ένα βασανιστικό ειδύλλιο στο οποίο λαχταράς συνεχώς το άλλο άτομο, δεν αντέχεις να είσαι χωρισμένος και, τελικά, επιλέγεις απλώς να μπορείς να είσαι φίλος. Οπότε, ο «χωρισμός» με το τηλέφωνό σας δεν σημαίνει ότι ξοδεύετε λιγότερο χρόνο σε αυτό, αλλά έχει να κάνει με το να αφιερώνετε πολύ περισσότερο χρόνο στη ζωή σας». 
»Τα τηλέφωνα μας κλέβουν την καθημερινότητά μας, τη μοναδική και πολύτιμη ζωή μας συνεχώς».
«Η ζωή σου σε προσπερνά. Γιατί τη σπαταλάς σε οθόνες»;

Κι εγώ κρατάω τη σύστασή της και προσπαθώ να την κάνω πράξη και μότο ζωής. 

4 σχόλια:

  1. Ίσως γιατί δεν έχουμε τα εφόδια πια να ζήσουμε τις ομορφιές της ζωής αγαπητέ φίλε. Και έτσι στρεφόμαστε στην εικονική ζωή. Μας έχουν αποκλείσει, μας έχουν φτωχύνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι που θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο. Τον εθισμό. Τουλάχιστον στις εξόδους μας ας απολαύσουμε το γύρω μας κι ας μιλάμε κοιτάζοντας τον άλλον στα μάτια.
      Καλημέρα Γιάννη!

      Διαγραφή
  2. Απόλυτα σύμφωνη με βρίσκει το απόσπασμα του βιβλίου που διάλεξες και θα συμπληρώσω πως είναι καθαρά προσωπική μας ευθύνη στο πώς, πόσο και για ποιο λόγο, επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία της τεχνολογίας.
    Μια καλησπέρα Στρατή και καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ακριβώς αυτά τα εργαλεία της τεχνολογίας, Μαρία, που, παρότι πολύ χρήσιμα, μας έχουν εγκλωβίσει σε σημείο να μας αποσπούν την προσοχή να μας εθίζουν και ίσως να ατροφούν σιγά σιγά το μυαλό μας.
      Το έβλεπα να συμβαίνει σε μένα κι από κείνη τη μέρα έβαλα στόχο να το μειώσω πολύ, να ξαναβρώ τις όμορφες και μικρές στιγμές της ζωής.
      Χαιρετώ σε!

      Διαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!