«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

6 Νοε 2008

Σπάνιες στιγμές ουζοκατάνυξης...

Πριν λίγες μέρες είχα τη χαρά να παρευρεθώ με φίλους συμπατριώτες μου σε ουζερί του κέντρου της Αθήνας κι ανέλπιστα, θα έλεγα, πήρα μαθήματα μιας ιδιαίτερης διάθεσης αυτής που επικρατεί όταν η καλή παρέα συνοδεύεται από το δικό μας «σήμα κατατεθέν» όπως είναι το ούζο!

Ανοίχτηκαν αμέσως τα πρώτα καραφάκια και μια απίστευτη ποικιλία από λεσβιακές μυρωδιές γέμισαν τα δυο τραπεζάκια που είχαμε ήδη ενώσει. Και δεν είχα παρά να επιβεβαιώσω πως όντως η κουλτούρα του ούζου και των συνοδευτικών του, δηλαδή των μεζέδων και της παρέας αποτελεί μια ιεροτελεστία που μπορεί να οδηγήσει σε σπάνιες στιγμές «ουζοκατάνυξης»! Κι ήταν αυτό ακριβώς που έγινε, πράγματι, σ’ αυτή την ανεπανάληπτη συνεύρεση.
.
Η συζήτηση, αλλά και οι ιδέες είναι, λένε, παιδιά πολλών ανθρώπων και όπως ξέρουμε προκύπτουν μέσα από ερεθίσματα που ενίοτε ξεπροβάλλουν μετά το δεύτερο ποτηράκι ούζου, πόσω μάλλον όταν αυτό είναι και μυτιληνιό!
Και για να είμαι ειλικρινής στο νησί έχω τύχει σε πολλές «ουζοπαρέες», όμως τούτη εδώ ήταν διαφορετική, είχε ζωντάνια πνεύματος, ευφορία ψυχής κι αυτό το σπάνιο προσόν που διαθέτουν αυτοί οι γνήσιοι νησιώτες που ξέρουν με το χιούμορ και τα ευτράπελα καμώματά τους να διασκεδάζουν και όχι μόνο. Οι Μυτιληνιοί, (δεν θυμάμαι αν ήταν λόγια του Κώστα Μίσσιου) έχουν τη σάτιρα μέσα τους. Είναι τρόπος ζωής γι’ αυτούς. Με χιούμορ αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον δίχως να γίνονται πικροί. Αυτό που τους διακρίνει, ιδίως, είναι ο αυτοσαρκασμός! Όταν αρχίζουν να... αυτοσχολιάζονται, η ευρηματικότητά τους σπάει κόκαλα. Κι αν ανάμεσά τους βρίσκονται κι αυτοί που ξέρουν να χειρίζονται σωστά τη μυτιληνιά διάλεκτο, τότε δεν θέλεις να τελειώσει ποτέ τούτο το συναπάντημα...

«Ούζο όταν πιεις γίνεσαι ευθύς / βασιλιάς δικτάτορας,
Θεός και κοσμοκράτορας
σαν το καλοπιείς / βρε θα ευφρανθείς /
κι όλα πια στο κόσμο ρόδινα θε να τα δεις».
Έτσι λέει και το τραγούδι της Χαρούλας που μπορείτε ν’ ακούσετε εδώ:





Όμως, το πολύ γέλιο, η θαυμάσια διάθεση, η έξω καρδιά κατάσταση, φαίνεται πως συνέβαλαν να με «κυριεύσει», δυο μέρες μετά, μια ασυνήθιστη γρίπη που μ’ έχει καθηλώσει και γι’ αυτό η ελάχιστη κι ανόρεχτη διαδικτυακή μου παρουσία τούτες τις μέρες.

Μηθυμναίος

58 σχόλια:

  1. Αγαπητοί μου φίλοι bloggers, αρκετά καλά, πλέον, από τη γρίπη μου, θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τη (δικαιολογιμένη) εξαφάνισή μου.
    Κι ακόμη να ευχαριστήσω δημόσια όλους όσους είχαν την καλωσύνη να μου ευχηθούν περαστικά. Οι ευχές τους έπιασαν!
    Σας ευχαριστώ όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέθυσα με την ανάρτησή σου και να φανταστείς ότι πριν καμιά ώρα είχα 39 πυρετό. Τώρα συνήλθα είπα να μπλογκάρω λίγο και έπεσα στην ουζοκατάνυξή σου και μου έφτιαξες το κέφι, τόσο με τις εικόνες που βλέπω όσο και με αυτές που περιγράφεις.
    Το Μυτιληνιό ούζο είναι το αγαπημένο μου. 'Αλλο ούζο δεν πίνω. (Εξαιρουμένου του τσίπουρου)!
    Πάντα να είσαι και να περνάς καλά Στράτο μου!

    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ μου Στράτο,

    και φίλη "ανασαιμιά"
    πώς, μα πώς να ευχηθώ πιο πριν, αφού ούτε το χέρι μου στο μέτωπό σας ...έβαλα
    για να αιστανθώ τη...θέρμη σας, και να σας πω καμιά παλαιά συνταγή (κοτόζουμο, μέλι, ένα ζεστό τρίψιμο στη κορυφή του καφαλιού με οινόπνευμα και μετά κουκούλωμα, κάτω απ' το σεντόνι...)...ούτε το βήχα σας άκουσα!!!
    (Ας ήμουν κοντά, κι ας τ' άκουγα...)
    μα τί στο καλό σας, ακόμη δεν χειμώνιασε!
    Πάντως, περαστικά σας, και θα τα πούμε σύντομα.
    Φίλη σας στοργική,
    Υιώτα, Ν.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημέρα Πατριωτέλιμ....Περαστικά εκ των υστέρων,,,...Όσο για τα ούζα....Κέφι και ξερό ψωμί....Και από μεζέδες σαρδέλες παστές και αμέσως λύθηκε η γλώσσα!!!!
    Ζήλεψα...:)
    Φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πίνω λοιπόν κι εγώ ένα ούζο στην υγειά σου Στράτο και να είναι πλωμαρίου.
    Τώρα μια ερώτηση, γιατί το ούζο όταν προσθέτης νερό γίνεται άσπρο;

    Επίσης το όνομα ΟΥΖΟ έχω ακούσει μια ιστορία από τη βόρειο Ελλάδα, τον 19 αιώναν έκαναν εξαγωγή τσίπουρου με γλυκάνισο στην Γαλλία.
    Ήταν αρίσης ποιότητας, μια φορά ένας δοκιμαστής εξεπλάγη από την γεύση και αγνότητα του και φώναξε, μωρέ αυτό είναι για USO Μασσαλίας.
    λέγετε ότι από εκεί προήλθε η λέξη.

    Επίσης στην Ισπανία και στην Λατινική Αμ. υπάρχει ένα ούζο με το όνομα CAZALLA anis seco το οποίο έχει τις ίδιες ιδιότητες με το δικό μας ούζο.
    νασαι καλά
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το μυστικό είναι ... η καλή παρέα
    κι αν αντί καραφάκια έχεις το μεγάλο μπουκάλι στο τραπέζι.. και τα μικρά ρακοπότηρα, με καλό μεζέ... απογειώνεσε...
    στην υγειά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ανασιαμιά,

    Τότε περαστικά και σε σένα, μάτια μου! Αν και δεν είμαι πότης, έχω το καλό να μην μεθάω με το ποτό - με άλλα μεθάω… κάθε λίγο. Πάντως να σου πω ότι ήταν μια διαλεχτή, όμορφη, ξεχωριστή, σπάνια παρέα και πέρασα καταπληκτικά μαζί τους. Πραγματική κατάνυξη! Θα μου μείνει αξέχαστη!
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που σου αρέσει το ούζο το Μυτιληνιό! Θα το έχω υπ’ όψιν μου…
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ αστοριανή,

    Ευτυχώς εγώ δεν είχα πυρετό! Και πάλι ευτυχώς που μου πέρασε και γρήγορα. Χρόνια είχε να με πιάσει γρίπη. Χρησιμοποίησα μερικά από τα γιατροσόφια που μου γράφεις, μου έχει μείνει λίγο ο βήχας αλλά θα φύγει κι αυτός.
    Κατά τα άλλα μια χαρά. Πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και πολύ καλές γνωριμίες!!!
    Υπέροχες! Έτσι για ν’ αλλάξει και λίγο το κλίμα…
    Σ’ ευχαριστώ για τη στοργή σου που την εκτιμώ ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ δήμητρα,

    Τι να σπω, μουρέλι ‘μ! Δεν έχω λόγια… ήταν ανεπανάληπτο!!! Φυσικά και λύνεται η γλώσσα «μι του έρμου» μα ήταν τέτοια η σύνθεση και η ποιότητα της παρέας που και χωρίς αυτό θα ήταν το κάτι άλλο. Μη ζηλεύεις… δεν χαθήκαμε. Πάντως περίμενα να σε δω στη συναυλία για τα Ελευθέρια στο Βρετάνια αλλά και στην εκπληκτική βραδιά στην Πετρούπολη. Έχασες! Καθώς και τη χτεσινοβραδινή στου Ελευθερουδάκη.
    Στα γράφω όλα τούτα για να ξαναζηλέψεις!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ pylaros,

    Και ένα και δύο και τρία, φίλε μου κι ας μη μας αγαπά η Κάρμεν!!! Το Πλωμάρι φημίζεται για το ούζο του, μα έχει κι άλλα.
    Στην ερώτησή σου τώρα. Απ’ ότι διάβασα κι εγώ, το ούζο οφείλει το άρωμά του στον γλυκάνισο. Στο φυτό αυτό περιέχονται οργανικές χημικές ουσίες οι οποίες ονομάζονται τερπένια. Είναι αυτά που εξασφαλίζουν το χαρακτηριστικό άρωμα του γλυκάνισου, άρα και του ούζου. Τα τερπένια είναι διαλυτά στο αλκοόλ. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το νερό. Εξαιτίας, λοιπόν, της περιεκτικότητας του ούζου σε αλκοόλ, οι ουσίες αυτές
    παραμένουν σε διάλυση. Όταν όμως το ούζο αναμιγνύεται με νερό, η διάλυση των τερπενίων είναι αδύνατη. Και αυτός είναι ο λόγος που το αγαπημένο ποτό παίρνει λευκό χρώμα. Αλλά είναι και από την Ανηθόλη
    Αυτή την ιστορία με τους Γάλλους δεν την γνωρίζω. Γνωρίζω όμως το Anís πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ nikitas,

    Να ‘σαι καλά, βρε Νικήτα, έχεις δίκιο από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες αλλάζει όλη η διάθεση, όμως η παρέα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο όσο καλό κι αν είναι το ούζο και οι μεζέδες. Αυτό έχει σημασία.
    Και στην υγειά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΄Καλά και σύ τέκνον Βρούτε βάλθηκες να χαλάσεις τη λιτοφαγία μου; Αμάρτησα με τις ουζοκατανύξεις, αλλά το αξίζετε εσείς οι Μυτιληνιοί με όλα τα ωραία σας!
    Στην υγειά μας
    Φιλιά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΆΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΜΟΥ!
    Και δεν πειραζει για την γριπουλα ...περασε ε?

    καλο Σαββατοκυριακο φιλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στρατο?
    Γιορταζεις σημερα ετσι δεν ειναι?
    ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Xrχρόνιαπολλά και από μένα, Από την γειτονιά του Αιγαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια Πολλά,ευτυχισμένα και δημιουργικά φίλε και συγχωριανέ Στράτο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Περαστικούλια, Στράτο μου! Τώρα έρχεται κατά δω. Ξύπνησα χάλια.
    Πάντα καλές παρέες και ουζάκια, Στράτο μου! Εγώ έχω κάτι χρόνια που έκοψα αυτές τις κατανύξεις.
    Γιορτάζεις φίλε μου, σήμερα;Στα μέρης μας γιορτάζουν οι Σταμάτηδες και Σταματίες, οι Αγγέλες και οι Άγγελοι και οι Μιχάληδες.
    Πολύχρονος, γερός και ευτυχισμένος, Στράτο μου!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ ιουστίνη φραγκούλη,

    Να σου πω, γλυκιά μου Ιουστίνη, πως δεν είχα πρόθεση να σου χαλάσω τη λιγοφαγία σου! Από τα υπέροχα εδέσματα που είχαμε στην παρέα, αν και ήταν πειρασμός, μπορούσες να «τσιμπάς» όσο χρειάζεται για να συνοδέψεις το ούζο σου και μόνο… και ν’ ακούς τα διάφορα ωραία χωρατά των Μυτιληνιών, που δεν σταματούσαν.
    Άλλωστε αν ήσουν κι εσύ θα σ’ είχα δίπλα μου για να σου μεταφράζω τη λεσβιακή εύηχη διάλεκτο. Και φαντάσου την περηφάνια μου να έχω δίπλα μια τέτοια κούκλα! (ελπίζω ο Τεντ να μην διαβάζει τούτα που γράφω…)
    Φιλάκια σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ faraona,

    Όρεξη να ‘χουμε Φαραώνα μου, Ναι, ευτυχώς μου πέρασε, λίγος κουφός βήχας έμεινε αλλά υποχωρεί.
    Σ’ ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ faraona,

    Ναι, βρε, γιορτάζωωωωωωωωωωωω!!!! Που το ‘ξερες;
    Φυσικά ανήκω στους Μυτιληνιούς Στρατήδες που γιορτάζουν στις 8 Νοεμβρίου!!!
    Ευχαριστώ για τις ευχές σου!!!! ΚΑΛΑ, ΠΟΛΛΑ κι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!!!!!!!!!! Τέλειο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ faraona,

    Φιλιά κι από μένα σε σένα! Θα περάσεις για κέρασμα; Περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ fractal,

    Αιγαιοπελαγίτη μου, της Μικροκλασματικής απεικόνισης σ’ ευχαριστώ!
    Σύντομα θα επισκεφτώ το μπλογκ σου..
    Να ‘σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ ankyr,

    Φίλε κι αγαπημένε μου συγχωριανέ, χίλια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις ευχές σου! Να ‘σαι καλά.

    Πάντως είχα την εντύπωση πως τόσο εσύ όσο κι ο άλλος Μυτιληνιός φίλος ο επονομαζόμενος Κούκος θα ζηλεύατε από τα όσα γράφω στην Ουζοκατάνυξη. Θα ήθελα πολύ να παρευρισκόσασταν και... για ένα είμαι σίγουρος: θα χάνατε το αεροπλάνο της επιστροφής!!!

    Να ‘σαι καλά Αντώνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ κυκλάμινο βουνού,

    Σ’ ευχαριστώ και πάλι. Δεν νομίζω, φίλη μου, πως η τεχνολογία έφθασε σε τέτοιο σημείο ώστε να κολλάει η γρίπη από το διαδίκτυο. Ελπίζω να μην γίνει.
    Που και που, χρειάζεται, να το ρίχνουμε και λίγο έξω… δεν νομίζεις;
    Μιας και ανήκω στους Στρατήδες (παρότι Στράτος) της Λέσβου, ναι γιορτάζω σήμερα, οπότε οι ευχές σου δεκτές!

    Φιλιά πολλά και σε σένα.
    Να ‘σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Λίγο γνωριζόμαστε, αλλά υποψιάζομαι πως με ξέρεις πολύ καλά Στράτο !
    Και φυσικά ΖΗΛΕΨΑ !!Και το ουζάκι σας και τα μαζεδάκια σας, πιο πολύ όμως την παρέα σας, που θα πρέπει να ήταν ιδιαίτερη γ'αυτό εξελίχτηκε σε τέτοια ουζοκατάνυξη !!
    Είμαι σίγουρος πως θα υπάρξουν τέτοιες στιγμές !
    Έτσι ΚΟΥΚΕ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πρώτα οι ευχές...

    Πολύχρονος και ευτυχισμένος,Στράτο μου.Να είσαι ένα με τα όνειρά σου...

    Πάντα τέτοια με αγαπημένους φίλους.
    Είδες πόση δύναμη μας δίνει η συνέυρεση με αγαπημένους μας;
    Όσο για το ούζο,ζήλεψα κι εγώ.Έχω καιρό να βρεθώ σε χαλαρή ουζοκατάσταση.(στους ψίθυρους στα λέω..)
    Μάλλον θα κανονίσω κάτι για το βράδυ.Το ούζο της Μυτιλ. είναι αγαπημένο μου.Μα πιο πολύ λατρεύω αυτό που λες,το χιουμορ και τον αυτοσαρκασμό των Μυτιληνιών.¨Εχω καλό φιλαράκι εκεί και έχω προσωπική εμπειρία...

    Κρίμα που η απόσταση μας κρατάει μακρυά από ξεχωριστές βραδιές που λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα.
    Περιμένουμε να μας κάνεις κοινωνούς της ομορφιάς που γεύτηκες...

    Από την ναρκωμένη, μες την ομίχλη πόλη μου, καληνύχτα...
    Να χαρείς την γιορτή σου όπως εσύ επιθυμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ ankyr,

    Άνθρωποι, σπάνιοι, σαν κι εσένα αποπνέουν μια αύρα τέτοια που αφήνει σημάδια στην ψυχή μου. Φυσικά και ήθελα να ζηλέψετε, όμως με την καλή έννοια. Γι’ αυτό ετοιμάσου για μια τέτοια κι ίσως καλύτερη «ουζοκατάνυξη» στο χωριό μας, κάτω απ’ τα πλατάνια της γειτονιάς σου. Εκεί στα τραπεζάκια της «Τροπικάνας». Τα παιδιά είναι εξαιρετικά και πολύ καλοί φίλοι.
    Οπωσδήποτε δεν θα λείπει ο Κούκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 'Ηρθα με την αίσθηση ότι κάτι το ιδιαίτερο θα δω σήμερα εδώ λόγω της ημέρας. Αλλά δεν...
    'Οπως και να 'χει Χρόνια πολλά σε σένα Στράτο, αλλά και στο νησί σου που σήμερα έχει μεγάλη γιορτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οταν δε παει ο Στρατος στο νησι, ερχεται το νησι με μορφη παρεας και ουζου στο Στρατο. Ευχομαι πολλα χειμωνιατικα τετοια μαζεματα. Μονο ετσι περνανε ανωδυνα οι χειμωνες. Γεια σου Στρατουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ ιππολύτη,

    Σ’ ευχαριστώ, φίλη μου, υπέροχη η ευχή σου!
    Ξέρεις πως κάτι τέτοια απρόοπτα, όπως ήταν αυτή η συνεύρεση, πολλές φορές είναι πολύ καλύτερα από τα προγραμματισμένα. Πάντως η παρέα έχει τον πρώτο λόγο και όντως ήταν το κάτι σπάνιο. Εύχομαι και σε σένα να έχεις τέτοιες όμορφες στιγμές που να σε κάνουν να ξεπερνάς τα όποια εμπόδια της καθημερινότητας.
    Κι εγώ σου αφήνω μια ζεστή καληνύχτα ώστε να αραιώνει την ομίχλη της πόλης σου...
    Και πάλι σ’ ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ ανασαιμιά,

    Το ιδιαίτερο, φίλη μου, είναι ότι σήμερα γιορτάζει το νησί μου, όπως λες, και είναι μια μεγάλη μέρα και το άλλο είναι πως γιορτάζω κι εγώ!!! Διπλό το ευχαριστώ, λοιπόν!
    Να ’σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ δεσποινάριον,

    Έτσι ακριβώς είναι Δέσποινά μου, μακάρι πάντα να έχουμε αυτή την τύχη και τα συστατικά φυσικά για τέτοια όμορφα μαζέματα.
    Χαιρετίσματα στην Ουάσιγκτον και στον Ομπάμα με τις ευχές να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλου του κόσμου.
    Φιλάκια και καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ το τέρας της "αμάθειας",

    Καλώς την Κρητικιά φίλη μου! Καλημέρα!
    Σ’ ευχαριστώ για την αφιέρωση με το βιντεάκι του τόπου μου, το οποίο έχω αναρτήσει στο μπλογκ του συλλόγου μας!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Θα σου ευχηθώ και ΄γω με την σειρά μου: ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ.
    Όσο για την γρίππη με ταλαιπωρεί και μένα εδώ και 15 ημέρες....
    Περαστικά μας λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. πρώτα καλημερούδια!

    κράμπα στο στομάχι μ' έπιασε με τόσες λιχουδιές...

    πείνα μεγάλη...

    έτσι όμορφα να περνάτε Στράτο μου!!!!!!

    μ' όλους τους τρόπους να φέρνετε το νησι κοντά σας...

    φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Στράτο μου!

    Η πρώτη έξοδος!
    Φιλιά και καλή σου βδομάδα!

    ΥΓ
    Σε ευχαριστώ φίλε μου,ε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ eva f.,

    Σ’ ευχαριστώ Εύα, και να ’σαι καλά που με θυμήθηκες.
    Απ’ ότι φαίνεται πολύς κόσμος ταλαιπωρείται από τον ιό της γρίπης τούτης. Ευτυχώς δεν μου κράτησε πολύ.
    Καλά λες: Περαστικά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ genna,

    Καλημέρα, καλή μου! Μα αυτή είναι η ιδέα να περνάμε όμορφα σε πείσμα τούτης της θολωμένης από κάθε άποψης κατάστασης. Προσπαθούμε που και που. Mας άρεσε άλλωστε....
    Φιλάκια Τζίνα κι εύχομαι κάποια στιγμή αυτό το καφεδάκι, έστω, να το πιούμε. Έχουμε πολλά να πούμε...
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ mareld,

    Υακινθάκι μου, δεν θέλω να μ’ ευχαριστείς. Δεν έκανα κάτι... απλά μια κάποια διαίσθηση. Εσύ ξέρεις...

    Να ’σαι καλά πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χρόνια πολλά Στράτο μου,
    Δεν κατάλαβα αν πρόκειται για γιορτή ή γενέθλια, καθότι εμείς οι απόδημοι έχουμε χάσει τις ημερομηνίες και τα εορτολόγια!
    Πάντως, αν είναι για γορτή ας πιούμε κάτι παραπάνω! Στην υγειά σου.
    Φιλιά απο Οττάβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. και τι ούζο προτιμάτε εσείς οι γνήσιοι μυτιληνιοί?
    για να ξέρουμε κι εμείς οι ιονιοπελαγίτες?
    τα φιλιά μου ....
    υ.σ λατρεύω το νησί σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ ιουστίνη φραγκούλη,

    Οι Μυτιληνιοί Στρατήδες, φίλη μου, παίρνουν τ όνομα τους απ τους Στρατηγούς Μιχαήλ και Γαβριήλ που γιόρταζαν προχτές, στις 8 Νοεμβρίου! Σημείωστο, λοιπόν, για να το ξέρεις...
    Θα πιούμε όσο μπορέσουμε, Ιουστινάκι αγαπημένο, όταν με το καλό συναντηθούμε στην Αθήνα. Σημείωστο κι αυτό!

    Ελπίζω ο Τεντ να μην είδε την απάντησή μου στο προηγούμενο σχόλιό σου σε τούτη την ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @ ελευθερία αραβανή,

    Ούζο «καζανάτο» από απόσταξη σε ειδικά χάλκινα αποστακτήρια, εξ ου και καζανάτο. Υπάρχουν πολλά. Δεν είναι σωστό, τώρα, να γράψω ονόματα. Όλα είναι καλά!
    Σ’ ευχαριστούμε για τη λατρεία σου, Ιονιοπελαγίτισσα φίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλέ μου Στράτο, να 'σαστε καλά να ανταμώνετε και να ξεφαντώνετε!

    Μου φαίνεται πως όλοι οι νησιώτες -πάνω, κάτω - τα ίδια είμαστε!

    Περαστικά και γρήγορα αν δεν είσαι ήδη καλά, αφού καθυστερημένα σου γράφω...

    Φιλιά πολλά από το Ιόνιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ dana_semitecolo,

    Βρε καλώς το Ιόνιο πέλαγος! Πριν λίγο μια Λευκαδίτισσα και να τώρα χαιρετίσματα από το Φιόρε του Λεβάντε!!! Ντάνα μου, με τις εκδρομές σου εσύ, με τις συναθροίσεις μου εγώ. Όμορφα πράγματα!
    Έτσι λέω (κι εγώ) όλοι οι νησιώτες μοιάζουμε! Και γιατί όχι, άλλωστε;

    Την ξεπέρασα, φίλη μου, τη γρίπη, ευτυχώς! Κάτι ψιλοπράγματα έμειναν, αλλά κι αυτά, όπως όλα, θα περάσουν.
    Φιλιά κι από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. τι κάνεις ευγενικέ φίλε μου;
    καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @ ο/η,

    Τουλάχιστον γράψε τ' όνομά σου...
    Σ' ευχαριστώ για το "ευγενικέ"!!!
    Ελπίζω να είμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτά είναι τα ωραία και ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ εύχομαι!!!!!!

    Οι γρίπες και οι πυρετοί περνάνε...κι' οι κυβερνήσεις πεφτουνε, μα η αγαπη μένει!!!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
    (υ.γ. τρελαίνομαι για ούζο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @ φύρδην-μίγδην,

    Και τα χαιρόμαστε, Γραλένια μου!!!
    Χάρηκα και τα δικά σου γλέντια. Ευχές, ολίγον τι, καθυστερημένες σου έστειλα.
    Οι γρίπη πέρασε, μα η αγάπη πάντα πρώτη!!!
    Αφού τρελαίνεσαι για ούζο, τότε σφύρα...
    Φιλάκια και Χρόνια σου πολλά κι από εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ευγενικέ μου φίλε, αν στη θέση του 'ευγενικέ', έβαζα το 'καλοντυμένε';
    θα καταλάβαινες ότι αυτή η παυλίτσα είναι η άμπτθα;
    την καλησπέρα μου!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @ abttha,

    Ελένη μου, αγαπημένη!!!
    Χαθήκαμε, μωρέ, χαθήκαμε. Τι κρίμα...
    Πίστεψέ με, προς στιγμή μου πέρασε απ' τη σκέψη ότι μπορούσε να ήταν η καλή μου φίλη, αλλά... αυτή η "παυλίτσα" μου έδιωξε τη σκέψη.

    Να 'σαι καλά, ξεχωριστή μου φίλη!
    :) κι ανταποδίδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ...κι εμένα, μου το είχες πει κάποτε, στις 8 του Ν. ή στις 8 του Δ.?!!!
    ...μα έλα, που δεν είχα κομπιούτερ από την νύχτα της Πέμπτης!!!
    Σήμερα, μόλις και σου έγραψα...
    Πολύχρονος, Φίλε μας, αγρίπιαστος... κι ευτυχισμένος...
    Σου στέλνω μια αγκαλιά ηλιολούλουδα και δυο ...σακκιά ηλιόσπορους,

    Υιώτα, Ν.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @ αστοριανή,

    Βρε καλώς την! Ένα πουλάκι μου μήνυσε πως είχες τεχνικά προβλήματα με τον Η.Υ. σου.
    Υιώτα, κράτα και τις δυο ημερομηνίες, τα δυο «οχτάρια», έχουν σχέση μαζί μου. Γιορτή η μία και Γενέθλια η άλλη!!!
    Καλοδεχούμενες οι ευχές σου! Καθώς και η αγκαλιά με τα λουλούδια και τα σακιά με τους ηλιόσπορους! Σ' ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλή σου μέρα Στράτο.. δεν θα σχολιάσω τα του ούζου γιατί πίνω μόνο ούζο της πατρίδας μου :P και μαυτό σου εύχομαι και στην υγειά σου που ελπίζω να έχει επανέλθει..
    πραγματικά όμορφες αυτές οι συνευρέσεις με καλούς φίλους και ειδικά όταν οι παρευρίσκοντες είναι του ιδίου φύλου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. @ σταγόνα,

    Να σου πω, πως ευτυχώς η γρίπη πέρασε σύντομα. Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου πως οι συνευρέσεις είναι πραγματικά όμορφες όταν οι συμμετέχοντες είναι του ίδιου φύλλου. Εγώ έχω νιώσει υπέροχα και με μικτές παρέες. Απόψεις είναι αυτές, καλή μου! Το σημαντικό είναι να υπάρχουν γύρω μας όπως και να 'ναι και προπάντων να είναι απολαυστικές, ενδιαφέρουσες και ωφέλιμες.
    Να 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Προβλήματα με τη σύνδεση με άφησαν μακρυά από την ουζοποσία. Επιφυλάσσομαι...
    Αντώνη μέχρι να έρθει ο Στράτος στο νησί εμείς μπορούμε να τιμήσουμε τη παράδοση...

    Στράτο φαντάζομαι ότι αυτό το "η γιορτή κρατάει 40 μέρες" το εφεύραν για κάτι ξεχασιάρηδες σαν και μένα...
    Χρόνια πολλά και καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @ κούκος,

    Σίγουρα θα μ' άκουσες που φώναζα: Κούκε, κούκε είσαι 'δω...
    Η "ουζοσύναξη" φίλε μου, έγινε στην Αθήνα, Λεσβιακό περιβάλλον βέβαιως, αλλά εδώ. Πάντως δεν ξέρω πότε, το μέρος το έχω βρει, ο Αντώνης ξέρει... αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα και δεν θα το αρνηθείς.
    Όσο για τις ευχές σου, φίλε, τις περίμενα και, φυσικά, είναι καλοδεχούμενες!!!
    Τα αισθήματά μου για σένα τα ξέρεις. Σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!