«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

19 Σεπ 2008

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ!


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Σωματείο «Οι Φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους» ανακοίνωσαν χθες ότι το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου είναι πλέον και επίσημα υποψήφιο μνημείο της φύσης για την ανάδειξη των «επτά θαυμάτων της φύσης», στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού μέσω Διαδικτύου! Ας σημειωθεί ότι η επίσημη υποψηφιότητα ήταν αποτέλεσμα κινητοποίησης μέσω Διαδικτύου και τούτο είχε σαν αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστες ημέρες να ξεπεραστεί το μίνιμουμ των ψήφων που απαιτούνται και το παγκόσμιας ακτινοβολίας μνημείο της φύσης να συμπεριληφθεί επισήμως στα υποψήφια φυσικά μνημεία!

«Τούτο έγινε κατορθωτό με την κινητοποίηση των φίλων του Απολιθωμένου Δάσους και τη βοήθεια των τοπικών άλλα και των πανελλαδικής εμβέλειας έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που πρόβαλαν το σχετικό μήνυμα» λέει ο διευθυντής του Μουσείου Νίκος Ζούρος. Και συνεχίζει: «Έγινε ένα πρώτο σημαντικό βήμα και απομένει πλέον το πιο σημαντικό, η κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι πλέον μπορούν να επιλέγουν και να ψηφίζουν το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου από τη σχετική λίστα.».




Η διαδικασία επιλογής
Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου είναι υποψήφιο για τα επτά θαύματα της φύσης στον πλανήτη μας, έναν παγκόσμιο διαγωνισμό που πραγματοποιείται για πρώτη φορά. Για τούτο και καλούνται οι πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Απολιθωμένου Δάσους και να συμμετάσχουν στην παγκόσμια ψηφοφορία, γεγονός που αν μη τι άλλο θα έχει σαν αποτέλεσμα την προβολή της φυσικής κληρονομιάς της Λέσβου και την προβολή του νησιού σε όλον τον κόσμο.Η ανάδειξη των περιοχών θα γίνει με βάση την ψηφοφορία στο διαδίκτυο. Όσες περισσότερες δηλαδή ψήφους λάβει το Απολιθωμένο Δάσος, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να συμπεριληφθεί στα επτά θαύματα της Φύσης. Ας σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός για τα επτά θαύματα της Φύσης πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση του προηγούμενου διαγωνισμού για την ανάδειξη των επτά θαυμάτων του κόσμου.Η διαδικασία ψηφοφορίας όλων των υποψηφίων θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου 2009, οπότε και θα επιλεγούν οι 77 περιοχές που έχουν λάβει τις περισσότερες ψήφους. Στη συνέχεια θα επιλεγούν 21 περιοχές και θα επαναληφθεί η ψηφοφορία και το φθινόπωρο του 2010, όπου θα αναδειχτούν τα επτά θαύματα της Φύσης. Η ψηφοφορία αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τις ένα δισεκατομμύριο ψήφους μέσω του διαδικτύου.

…και η διαδικασία ψηφοφορίας
Για να ψηφίσει κάποιος το Απολιθωμένο Δάσος, αρκεί να έχει ένα λογαριασμό e-mail και να επισκεφτεί τη διεύθυνση στο Ίντερνετ: http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/
Η διαδικασία ψηφοφορίας για το Απολιθωμένο Δάσος είναι απλή και περιλαμβάνει τα ακόλουθα τρία βήματα:
1o BHMA. Δήλωση του λογαριασμού e-mail - Συμπλήρωση των πεδίων της φόρμας που εμφανίζεται στην οθόνη.
2o BHMA. Κάθε συμμετέχων μπορεί να επιλέξει και να ψηφίσει μέχρι επτά μνημεία επιλέγοντας:Ήπειρο - (select continent) - ΕUROPEΥποψήφιο - (select candidate) - Petrified Forest of Lesvos
3o BHMA. Επιλογή πλήκτρου «Submit» όπου θα έχει ως αποτέλεσμα να σταλεί ένα μήνυμα e-mail.
Μηθυμναίος
Πηγη: Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

14 σχόλια:

  1. Γεια σου Στράτο μου.
    Υπεύθυνη κίνηση.
    Και βέβαια θέλω να βάλω την ψήφο μου για το "Απολιθωμένο Δάσος", όμως όταν πήγα εκεί αντί για επικεφαλίδα είχε μια σειρά τετραγωνάκια, τα οποία δεν κατάφερα να αποκωδικοποιήσω.
    Δεν ξέρω, βέβαια, αν κι άλλοι προσπάθησαν, μα ξέρω ότι υπάρχει ένας περιορισμένος χρόνος που επιτρέπει να ψηφίσει κάποιος. Αν έχεις "λύση", βάλε την εδώ ώστε να την δουν κι άλλοι.
    Καλή νύχτα, Υιώτα Στρατή, Ν.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Υιώτα Στρατή,

    Και μονο που συνεχίζεις να αφήνεις τα σχόλιά σου, ακόμα σαν Ανώνυμος, με κάνεις να νιώθω με πρόβλημα μεταδοτικότητας!

    Για το θέμα μας τώρα: Όσοι προσπάθησαν το έπραξαν μια χαρά! Παράδειγμα ο Γαβριήλ.

    Τι άλλο να κάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ juanita la quejica,

    Τον Παρθενώνα δεν καταφέραμε να τον τοποθετήσουμε στα 7 νέα θαύματα του κόσμου. Λες να γίνει με τούτο το μοναδικό δάσος-θαύμα;

    Χουανίτα un abrazo grandote!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψήφισα!

    Επίσης, τα Μετέωρα, τον Όλυμπο και τη Σαντορίνη!

    Άντε να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόλις έκανα τα 3 απλά βήματα αλλά ούτως ή άλλως για μας είναι ΨΗΛΑ στη λίστα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Λέσβος όπως είναι το πραγματικό όνομα του νησιού είναι φημισμένη στα πέρατα του κόσμου, εκτός από τα γνωστά αρχίζοντας απ' την Σαπφώ, στους συγγραφείες, ποιητές της κλπ.
    Θα ήθελα να ξέρω αυτό το δάσος όταν πιάσεις με το χέρι σου τον κορμό έχει άισθηση πέτρας, ξύλου, ή κάτι σα στάχτη;
    Στην κεντρική αμερική έτυχε να συνδιαλέγομαι με παρέα μόνο με Χωριανούς σου, αυτοί λοιπόν έφερναν ελαιόλαδο SUPER NISSA,ξέρεις στα μέρη αυτά (τροπικά) το πουλάν στο φαρμακείο σα φάρμακο, μετά ουζο πλωμάρι και κάπου αλλού οι σαρδέλες καλονής.

    νάσται καλά όλοι
    Γαβριήλ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 30aris,

    Ας έχουμε ελπίδες, άλλωστε αυτό το δάσος το έχουμε στο νησί, δεν ξέρω αν τελικά καταφέρουμε και το εντάξουμε στα 7 θαύματα της φύσης θα αλλάξει κάτι. Νομίζω… Απλά είναι η προσπάθεια, η κίνηση…
    Καλημέρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ το τέρας της «αμάθειας»,

    Τρία απλά βηματάκια, τερατάκι μου, και περιμένουμε να δούμε…
    Να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ pylaros,

    Φίλε μου, η Λέσβος, όπως λες, είναι γνωστή για όλα αυτά, αλλά και άλλα. Το Απολιθωμένο Δάσος της είναι κάτι εξαιρετικό όπως και το υπέροχο Μουσείο του. Αξίζει τον κόπο να το δει κανείς αλλά κι ακόμα να ενταχθεί στα 7 θαύματα της φύσης.
    Ναι το πιάνεις και είναι πέτρα με όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του δέντρου το οποίο ετάφη στη λάβα του ηφαιστείου και μετά εκατομμύρια χρόνια εμφανίστηκε σε φόρμα πετρώματος. Πάντως είναι αξιόλογο να το επισκεφτεί κάποιος και να το δει με τα ίδια του τα μάτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Καλημέρα

    Καλή και πολύ σωστή πρωτοβουλία
    Μπράβο

    Εγώ πάντως έκανα ότι πρέπει
    ότι καλύτερο

    Καλό πρωινό
    Είμαι Αθήνα
    Σεργιάνι καλοκαιρινό
    του χρόνου πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ sailor,

    Σ' ευχαριστώ, καπετάνιε! Μιας κι έκανες το καλύτερο τότε κι άλλο ένα ευχαριστώ απ' το νησί μας!
    Ο συνεφιασμένος και βροχερός γύρισε σ' ένα ολόλαμπρο ήλιο! Γυρίσματα του καιρού...
    Εγώ επιστρέφω, τελικά, την άλλη Κυριακή. Καιρός ήταν.
    Να τα πούμε στην Αθήνα όταν επιστρέψω.
    Και του χρόνου εδώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Hola Στράτο!

    Σου προκαλεί δέος αυτό το Απολιθωμένο Δάσος..και φυσικά το ψήφισα.

    Besitos!

    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΥΓ:
    ...Κι εγώ ψήφισα, φίλοι! Απλώς, ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑ τα τρία μπροστινά "κουτιά" και έγραφα εκείνο το :
    HTTP://.... από την αρχή, κι εκείνο έβγαινε με... τετραγωνάκια..
    κι επέμενα, και τους έγραψα ένα σχόλιο αγγλιστί (όπου απάντηση ΔΕΝ πήρα) Τί να κάνουμε; Ο άνδρας μου λέει, ή νοσοκόμα θα σ' έχω, ή ...αράχνη στον ιστό-χώρο!!!
    Αυτά παθαίνει κανείς όταν δεν κοιμάται τις ώρες που πρέπει και... συμπληρώνει τον ύπνο του ξυπνητός!!! Βλέπει τα απλά και ψάχνει για τα δύσκολα!!!
    Όσο για το

    http://astoriani.blogspot.com

    ένα πανέμορφο ηλιοτρόπιο από τη συλλογή του Στράτου, θα σας εντυπωσιάσει και... όσο και "νεοσύλλεκτη" να είμαι... θα πάρετε μια καλωσυνάτη πρόσκληση από τη Νέα Υόρκη.
    Γεια σας, για τώρα,
    Υιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!