«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

23 Αυγ 2007

Αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά

Regatta Αιγαίου 2007
*
Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, από το λιμάνι της Μυτιλήνης, ξεκίνησαν τα 73 συνολικά σκάφη που συμμετέχουν στους 7ους Διεθνείς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας (Aegean Regatta 2007) με μια εντυπωσιακή εκκίνηση την πρώτη διαδρομή μεταξύ Μυτιλήνης – Μόλυβου, απόσταση 31 ναυτικών μιλίων.
Το μεσημέρι, πέρασαν από την παραλία της Εφταλούς για να τερματίσουν στο γραφικό λιμάνι του Μολύβου.

Εκεί παρέμειναν τα σκάφη όλο το βράδυ και το πρωί της άλλης μέρας, έτσι φάνταζε το ήρεμο λιμάνι. Γεμάτο κατάρτια.

Με μια γαληνεμένη θάλασσα, χάρμα οφθαλμών.

Την επόμενη μέρα (Τρίτη 21) επιφύλαξαν ένα πλούσιο θέαμα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μόλυβου-Πέτρας, όπου έγιναν οι «inshore» ιστιοδρομίες «Όρτσα-Πρίμα» και «παλινδρομική κίνηση» αντίστοιχα για τις κατηγορίες IMS και ORG Club, συνολικής απόστασης 12 ναυτικών μιλίων.

Το βράδυ στο λιμάνι του Μολύβου, στα πλαίσια της παραμονής των πληρωμάτων της Ρεγγάτας, πέρα από τη βράβευση των νικητών, δόθηκε και μια συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Υπόγεια Ρεύματα» με πλήθος κόσμου να έχει κατακλείσει όλο τον χώρο.


Το πρωί της Τετάρτης στις 10, τα σκάφη έκαναν πανιά για το νησί της Λήμνου. Μια απόσταση 62 ναυτικών μιλίων. Οι δυο παρακάτω φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

Κι από τη Λήμνο θα αναχωρήσουν το πρωί της Παρασκευής για την τελευταία και μεγαλύτερη σε απόσταση ιστιοδρομία των αγώνων (76 ναυτικά μίλια), με τελικό προορισμό τη Σκόπελο στις Βόρειες Σποράδες.

Mithymnaios

1 σχόλιο:

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!