«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

2 Ιουν 2007

«Καλύτερα εκτέλεση παρά ισόβια...»

«Κουραστήκαμε να πεθαίνουμε από λίγο κάθε μέρα», τονίζουν τουλάχιστον 300 καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη στην Ιταλία σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, από τον οποίο ζητούν την επαναφορά της θανατικής ποινής, για να τελειώσει μια και καλή το μαρτύριό τους.
«Η ισόβια κάθειρξη είναι μια βαρβαρότητα, που ξεπερνά κάθε φαντασία. Είναι ένας θάνατος αχνός και αργός. Είναι μια νίκη του θανάτου, καθώς είναι ισχυρότερη από τον ίδιο τον θάνατο», γράφουν. Στην Ιταλία οι καταδικασθέντες σε ισόβια μπορούν να λαμβάνουν άδεια εξόδου ύστερα από 10 χρόνια κάθειρξης, να είναι σε καθεστώς ημιελευθερίας ύστερα από 20 χρόνια και ελεύθεροι υπό όρους ύστερα από 26 χρόνια, σε περίπτωση καλής διαγωγής τους.
Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας απάντησε ότι «παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή το θέμα, το οποίο ανήκει στην άμεση δικαιοδοσία του Κοινοβουλίου και της Κυβέρνησης».



(Από τον ημερήσιο τύπο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!