Κάποτε μου άρεσε να βρέχει, τρελαινόμουν απ την χαρά μου, προπαντός στα τροπικά, καταχνιά, συνεφιά, ήταν το ατού μου, τότε ήμουν νέος,είχα μια φωλιά με ταίρι, όμως πάει πέρασε κι αυτή η εποχή.
Τώρα φίλε μου κοιτάζοντατες τις φώτος μελαγχολώ σαν τον καιρό, περιμένω την ανατολή να λάμψει ο ήλιος,να μου χαμογελάσει, να του το αναταποδώσω... Απίστευτο,και όμως αλλάζει ο άνθρωπος... Φίλε Στράτο ωραίες οι φωτογραφίες, θα έλεγα φθινοπωρινές-χειμωνιάτικες, Δεν ξέρω νομίζω ότι θα είναι τα Μήθυμνα.
Μου άρεσε πάρα πολύ η υπογραφή σου, ή ας πούμε το σήμα καταυεθεέν στην κάθε φωτογραφία "Μηθυμναίος"
Όχι, κύριε Παπαγιάννη, παντού αγριεύει ο καιρός. Εδώ να εξηγήσω ότι εννοούσα τον τόπο μου, τη μικρή μου πατρίδα τη Μήθυμνα της Λέσβου. Από εκεί είναι οι φωτογραφίες μου.
Αλίμονο, φίλε, αν κλεισμένος σε φωλιά με ταίρι αγαπημένο και σε ζεστά κλίματα, δεν θα σου άρεζε η τροπική βροχή… Πώς να τ’ αρνηθώ κι εγώ… Να μην μελαγχολείς, πάντα θα ανατέλλει ο ήλιος και θα αλλάζετε τα χαμόγελα.
Οι φωτογραφίες, ναι, είναι από τη Μήθυμνα με άλλη φορεσιά, όχι την καλοκαιρινή που μας έχει συνηθίσει…
Όσο για το «σήμα κατατεθέν» είναι από τα καινούργια χόμπι μου…
Εμένα Στράτο με ενθουσιάζει αυτός ο καιρός! Είδες πόσο υπέροχες φωτογραφίες παίρνεις, μ αυτούς τους θυμωμένους κόκκινους ουρανούς; Το καλοκαίρι είναι μόνο γαλάζιοι. Σαν όνειρο, είναι οι φωτογραφίες σου! Καλό βράδυ
Δεν αμφιβάλω, Μάγδα. Κάθε εποχή έχει τη χάρη της και τα χρώματά της. Το μουντό, το γκρίζο σε όλες τις αποχρώσεις του και το κοκκινωπό του ουρανού όταν γλυκαίνει, είναι του χειμώνα, κι αυτή είναι η εποχή που διανύουμε… Κι αυτά μας χαρίζει η φύση.
Όσο για τις φωτογραφίες μου, παίρνω μαθήματα από τις θαυμάσιες δικές σου και των φίλων σου.
Ομορφες φωτό Στράτο και οι σημερινές, εγω βεβαια θα επιλέξω ως πιο αγαπημένη αυτή με τον ουρανό, που δε έχει αποφασίσει ποιό χρώμα θα επιβληθεί στ άλλο, το ροδί ή το μολυβί; Μ αρέσει αυτή η "μάχη επιβολής" των χρωμάτων στον ουρανό. Πώς αφήνεις πίσω σου το γκρίζο και ξανοίγεσαι στο ρόδινο. Οσο για τις εναλλαγές του καιρού, πάντα μαγικές γιατί σε τροφοδοτούν με πρωτόγνωρες εικόνες και συναισθήματα. Καλό σου βράδυ.
Βέβαια, Χαρά μου, οι φωτογραφίες, μπορεί ασυνήθιστες για νησί λουσμένο στο άφθαρτο Αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο, δίχως το σπάταλο φως του καλοκαιριού, να δίνουν μια άλλη εικόνα διαφορετική που δεν έχει να ζηλέψει, όμως, κάτι από τις άλλες. Έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι ο δισταγμός αυτός του ουρανού και «η "μάχη επιβολής" των χρωμάτων» γίνεται πιο επίμονος το φθινόπωρο και το χειμώνα. Με τις αισθήσεις ανοιχτές, λοιπόν, απολαμβάνουμε, μαζί με τις «εναλλαγές του καιρού» στιγμές που μας αιχμαλωτίζουν και μας αναγκάζουν να δίνουμε σημασία και στα πιο ταπεινά πράγματα.
Καλημέρα φίλε μου Μια καταπληκτική φωτογράφιση του χειμώνα. Οι φωτογραφίες σου δίνουν όλο το μεγαλείο αυτής της εποχής, που μπορεί να μην μου αρέσει, να μην συμφωνώ με την ύπαρξή της όμως δεν μπορώ να μην αναγνωρίζω και κάποια εντυπωσιακά μεγαλεία της. Νάσαι καλά
Eίναι η πιο κρίσιμη περίοδος στο Δικαστήριο της Χάγης τώρα. Μη σταματάτε να το διαδίδετε παντού !
Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο . Ο Χίτλερ, εισέβαλε στην Ελλάδα (1941). Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε όσο καμία άλλη χώρα. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας.
Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πλήρωσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971.
Παρά ταύτα,η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.
Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μεχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησηςJacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011).
Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς. Αυτές τις μέρες διεξάγεται η Δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
Παρακαλώ ζητήσετε από φίλους και γνωστούς σας να πάνε στο
http://www.greece.org/blogs/wwii/
και να υπογράψουν το Αίτημα μας που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Για το Εθνικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος Μανώλης Γλέζος
Πολύ όμορφες φωτογραφίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τολμήσω να σκεφθώ ότι θα ήμασταν ιδιαίτερα ευτυχείς αν ΜΟΝΟ ο καιρός αγρίευε στην Ελλάδα; Όντως ωραίες οι φωτογραφίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ...ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΣΑΙ ΜΗΘΥΜΝΑ;
ΑπάντησηΔιαγραφή...ωραίες απεικονίσεις,
ΑπάντησηΔιαγραφήμουντές μέρες,
έκτακτες στιγμές...
Στράτο μου,
οι ηλιαχτίδες θερμαίνουν τη καρδιά...
σε περιμένουν.
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ
Είναι η Λέσβος ζωγραφιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου και χαρούμενη μέρα
Φιλι και Γλαρένιες αγκαλιές
Κάποτε μου άρεσε να βρέχει, τρελαινόμουν απ την χαρά μου, προπαντός στα τροπικά, καταχνιά, συνεφιά, ήταν το ατού μου, τότε ήμουν νέος,είχα μια φωλιά με ταίρι, όμως πάει πέρασε κι αυτή η εποχή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα φίλε μου κοιτάζοντατες τις φώτος μελαγχολώ σαν τον καιρό, περιμένω την ανατολή να λάμψει ο ήλιος,να μου χαμογελάσει, να του το αναταποδώσω...
Απίστευτο,και όμως αλλάζει ο άνθρωπος...
Φίλε Στράτο ωραίες οι φωτογραφίες, θα έλεγα φθινοπωρινές-χειμωνιάτικες, Δεν ξέρω νομίζω ότι θα είναι τα Μήθυμνα.
Μου άρεσε πάρα πολύ η υπογραφή σου, ή ας πούμε το σήμα καταυεθεέν στην κάθε φωτογραφία "Μηθυμναίος"
Χαιρετώ
Γαβριήλ
@ Roadartist,
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει και ο μουντός ουρανός την ομορφιά και τη γλύκα του, αγαπητή μου Καλλιτέχνιδα!
@Α. Παπαγιάννης,
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι, κύριε Παπαγιάννη, παντού αγριεύει ο καιρός.
Εδώ να εξηγήσω ότι εννοούσα τον τόπο μου, τη μικρή μου πατρίδα τη Μήθυμνα της Λέσβου.
Από εκεί είναι οι φωτογραφίες μου.
@ Μαριάνθη,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έγραψα πιο πάνω στη Roadartist, για τη γλύκα τους…
Όχι δεν είμαι εκεί.
Σημ. Η υπόδειξή σου σωστή… αφαίρεσα την εν λόγω φωτογραφία.
Σ’ ευχαριστώ!
@Αστοριανή,
ΑπάντησηΔιαγραφή* … στα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ επάνω.
@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι, Γλαρένια μου, φαίνεται εξ’ άλλου…
Τα φιλιά και την αγάπη μου… τις άλλες ευχές στις έστειλα αλλιώς…
@ pylaros
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλίμονο, φίλε, αν κλεισμένος σε φωλιά με ταίρι αγαπημένο και σε ζεστά κλίματα, δεν θα σου άρεζε η τροπική βροχή… Πώς να τ’ αρνηθώ κι εγώ…
Να μην μελαγχολείς, πάντα θα ανατέλλει ο ήλιος και θα αλλάζετε τα χαμόγελα.
Οι φωτογραφίες, ναι, είναι από τη Μήθυμνα με άλλη φορεσιά, όχι την καλοκαιρινή που μας έχει συνηθίσει…
Όσο για το «σήμα κατατεθέν» είναι από τα καινούργια χόμπι μου…
Καλησπέρα, φιλαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήόμορφος τόπος ακόμα κι αγριεμένος και οι φωτογραφιές σου πανέμορφες:) :)
Εμένα Στράτο με ενθουσιάζει αυτός ο καιρός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδες πόσο υπέροχες φωτογραφίες παίρνεις, μ αυτούς τους θυμωμένους κόκκινους ουρανούς;
Το καλοκαίρι είναι μόνο γαλάζιοι.
Σαν όνειρο, είναι οι φωτογραφίες σου!
Καλό βράδυ
@ genna,
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς το Τζεννάκι!
Ε, καλά, όχι και τόσο αγριεμένος… Όμορφος όμως… σίγουρα!
Σ’ ευχαριστώ γι’ αυτό το πανέμορφες… αφού το λες εσύ, έτσι θα ’ναι.
@ magda,
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν αμφιβάλω, Μάγδα.
Κάθε εποχή έχει τη χάρη της και τα χρώματά της. Το μουντό, το γκρίζο σε όλες τις αποχρώσεις του και το κοκκινωπό του ουρανού όταν γλυκαίνει, είναι του χειμώνα, κι αυτή είναι η εποχή που διανύουμε…
Κι αυτά μας χαρίζει η φύση.
Όσο για τις φωτογραφίες μου, παίρνω μαθήματα από τις θαυμάσιες δικές σου και των φίλων σου.
Να ‘σαι καλά, Μάγδα Ταξιδεύτρα!
Ομορφες φωτό Στράτο και οι σημερινές, εγω βεβαια θα επιλέξω ως πιο αγαπημένη αυτή με τον ουρανό, που δε έχει αποφασίσει ποιό χρώμα θα επιβληθεί στ άλλο, το ροδί ή το μολυβί;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ αρέσει αυτή η "μάχη επιβολής" των χρωμάτων στον ουρανό.
Πώς αφήνεις πίσω σου το γκρίζο και ξανοίγεσαι στο ρόδινο.
Οσο για τις εναλλαγές του καιρού, πάντα μαγικές γιατί σε τροφοδοτούν με πρωτόγνωρες εικόνες και συναισθήματα.
Καλό σου βράδυ.
@ ΧΑΡΑ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΒέβαια, Χαρά μου, οι φωτογραφίες, μπορεί ασυνήθιστες για νησί λουσμένο στο άφθαρτο Αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο, δίχως το σπάταλο φως του καλοκαιριού, να δίνουν μια άλλη εικόνα διαφορετική που δεν έχει να ζηλέψει, όμως, κάτι από τις άλλες.
Έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι ο δισταγμός αυτός του ουρανού και «η "μάχη επιβολής" των χρωμάτων» γίνεται πιο επίμονος το φθινόπωρο και το χειμώνα.
Με τις αισθήσεις ανοιχτές, λοιπόν, απολαμβάνουμε, μαζί με τις «εναλλαγές του καιρού» στιγμές που μας αιχμαλωτίζουν και μας αναγκάζουν να δίνουμε σημασία και στα πιο ταπεινά πράγματα.
Χαίρομαι που σου άρεσαν. Καλή σου μέρα!
Καλημέρα φίλε μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια καταπληκτική φωτογράφιση του χειμώνα.
Οι φωτογραφίες σου δίνουν όλο το μεγαλείο αυτής της εποχής, που μπορεί να μην μου αρέσει, να μην συμφωνώ με την ύπαρξή της όμως δεν μπορώ να μην αναγνωρίζω και κάποια εντυπωσιακά μεγαλεία της.
Νάσαι καλά
@ Dennis Kontarinis,
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάθε εποχή, Ντένη, έχει τα δικά της, τις χάρες της και τις ομορφιές της.
Και οπωσδήποτε τα «εντυπωσιακά μεγαλεία της»…
Καταπληκτικες φωτογραφιες Στρατο γεματες απο συναισθημα!Γρηγορης
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμος/Γρηγόρης,
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ, πατριωτάκη μου!
Να 'σαι καλά!
Eίναι η πιο κρίσιμη περίοδος στο Δικαστήριο της Χάγης τώρα. Μη σταματάτε να το διαδίδετε παντού !
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο . Ο Χίτλερ, εισέβαλε στην Ελλάδα (1941). Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε όσο καμία άλλη χώρα. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας.
Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.
Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πλήρωσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971.
Παρά ταύτα,η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.
Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μεχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησηςJacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011).
Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών.
Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.
Αυτές τις μέρες διεξάγεται η Δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
Παρακαλώ ζητήσετε από φίλους και γνωστούς σας να πάνε στο
http://www.greece.org/blogs/wwii/
και να υπογράψουν το Αίτημα μας που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.
Για το Εθνικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Μανώλης Γλέζος
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ