Σελίδες

22 Δεκ 2006

Ο κλέψας του κλέψαντος

Διαδοχικά κερδοσκοπικά «χτυπήματα», διαβάζουμε, ότι δέχονται οι καταναλωτές, από το πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι και τα βασικά προϊόντα διατροφής.
Τα συνεργεία του Υπ. Ανάπτυξης εντόπισαν παραβάσεις σε 1 στα 2 βυτιοφόρα που μεταφέρουν πετρέλαιο θέρμανσης. Συγκεκριμένα, ύστερα από 381 ελέγχους διαπιστώθηκαν 269 παραβάσεις!
Σειρά παραβάσεων και στην περίφημη και επαναλαμβανόμενη «Ζαχαρούπολη» στην Πλατεία Συντάγματος όπου οι τιμές για ένα κιλό μελωμένων ξηρών καρπών ανέρχονται στα 20 ευρώ και απογειώνονται στα 30 ευρώ για τα γλειφιτζούρια!
Σε είδος πολυτελείας εξελίσσεται, ως συνήθως, και η ντόπια γαλοπούλα, καθώς η τιμή της ξεπέρασε τα 10 ευρώ το κιλό, φτάνοντας ακόμα και τα 12, ενώ η τιμή για τις εισαγόμενες κυμαίνεται μεταξύ 4 και 5 ευρώ.
Σημεία των καιρών και των εποχών όπως κάθε χρόνο. Και πάει λέγοντας.

Mithymnaios

4 σχόλια:

  1. Με συγχωρείτε αλλά πότε τρώγαμε γαλοπούλα τα Χριστούγεννα; Θα μας τρελάνουν οι διάφοροι δημοσιογραφούντες που μας πλασάρουν την εικονική ελληνική πραγματικότητα; Πότε τρώγαμε ντομάτες τα Χριστούγεννα; Καλοκαιρινή σαλάτα. Οποιος θέλει να την φάει χειμώνα ας την πληρώσει. Δεν κατάλαβα δηλαδή γιατί πρέπει σώνει και καλά να κραυγάζουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή με τους σύνηθεις γραφικούς τύπους στην ΤV;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμφιβάλεις ότι η γαλοπούλα είναι χριστουγεννιάτικο έδεσμα; Εγώ δεν αναφέρω κάτι για ντομάτες και καλοκαιρινές σαλάτες... Απλά αναφέρω την γαλοπούλα, τα ζαχαρωτά των παιδιών και το... πετρέλαιο θέρμανσης (χειμωνιάτικα όλα). Κι όπως επισημαίνω δεν το είδα στην τηλεόραση (που δεν βλέπω) αλλά το διάβασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού υπάρχουν κερδοσκόποι, υπάρχουν και ...ζημιοκόποι! Ποιοί είναι αυτοί; Αυτοί οι οποίοι δέχονται τις τιμές αυτές και πάνε και αγοράζουν. Δηλαδή ο λαός. Ολα είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Γι αυτό και την παραμονή των Χριστουγέννων η γαλοπούλα έπεσε (σύμφωνα με τους τηλεοπτικούς αστέρες) στα 4 ευρώ!

    Ποιά είναι η δική μου άποψη; Ο λαός πρέπει να είναι ενεργός δια της αποχής. Ας μην φάει γαλοπούλα, δεν θα πάθει τίποτα. Θα πέσουν οι τιμές ή δεν θα πέσουν. Σιχαίνομαι την αντίληψη ότι για καποιά δεινά φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι. Εμείς δημιουργούμε τις συνθήκες και τις καταστάσεις και εμείς μπορούμε να τις χειραγωγήσουμε μέσω των αγορών μας. Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες για την τηλεόραση.
    Να σου δώσω κι ένα παράδειγμα. Οταν ήμουν στο Δ.Σ της Ενωσης Καταναλωτών, είχαν εντοπιστεί άθλιες καταστάσεις σε κεντρικό αρτοποιείο της Μυτιλήνης. Επεσαν πρόστιμα και το όνομα του αρτοποιοίου διέρευσε στον τοπικό τύπο. Το κράτος έκανε το χρέος βάζοντας ένα αυστηρό πρόστιμο. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να το έκλεινε. Αλλά εν πάσει περιπτώσει τόριξε ένα γερό πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ. Ε, ο κόσμος ης Μυτιλήνης αντί να το μπορικοτάρει συνέχισε και συνεχίζει ν' αγοράζει!
    ΕΙΠΕΣ ΤΙΠΟΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ όταν πήγα μια μέρα να αγοράσω μελομακάρονα σ' έναν φούρνο και μου είπαν 18 ευρώ το κιλό, στην παρατήρησή μου ότι είναι πανάκριβα, η υπάλληλος με αποστόμωσε, λέγοντάς μου: Για άλλους δεν είναι...
    Τι να πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!