«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

11 Φεβ 2020

Memories...


Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε από τις ΑΩ Εκδόσεις
η ποιητική συλλογή του
Δημήτρη Νικορέτζου
Memories

Μετά από είκοσι συναπτά έτη σιωπής, από τα «ποιητικά δρώμενα», ο Δημήτρης Νικορέτζος, για τους δικούς του λόγους, έρχεται με τα «υποληφθέντα αποκαΐδια υπέρτερης αισθητικής αξίας, χαμηλόφωνων και μεταξωτών στίχων μιας λυρικής φωτιάς που ολοένα… “χωνεύει”, ώσπου να περιαχθεί σε τέφρα». Περισυλλέγοντας στις 148 σελίδες της εν λόγω συλλογής «τα τελευταία προσανάμματα»!

Θέλω να αναφέρω εδώ, με περίσσια περηφάνια, ότι τελικά, επέλεξε σαν εξώφυλλο τη δική μου ιδέα κι αυτό αναμφίβολα με τιμά.





8 σχόλια:

  1. Για άλλη μια φορά σου αξίζουν συγχαρητήρια!
    Μπράβο Στράτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουάου!!!!!!!!!!!!!!!! τι ευχάριστη έκπληξη σου αξίζουν συγχαρητήρια φίλε Στράτο με μια ευχή και σε ανώτερα Να είναι η αρχή μιας καινούργιας καριέρας σαν "ποιητή του λυρικού λόγου" θα έλεγα αξίζεις πολλά συγχαρητήρια για τις όμορφες ρομαντικές στιγμές που αναπλάθεις σε εικόνες που σε ταξιδεύουν σε ονειρεμένους κόσμους αυτούς που βλέπουμε με τα μάτια της ψυχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Γάβο, με ραίνεις με όμορφα λόγια, γέμισε η ψυχή μου ευωδιές! Χαϊδέματα τα αισθάνομαι τα λόγια σου και… πως να τα κουμαντάρω. Είναι μεγάλη τιμή για μένα τα όσα μου γράφεις! Το ότι, εδώ και καιρό, ασχολούμαι περισσότερο με τη φωτογραφία κι όχι τόσο με το γράψιμο, θέλω να σου πω ότι λειτουργεί θεραπευτικά μέσα μου και, κατά κάποιο τρόπο, με σώζει.

      Το ευχαριστώ, φίλε μου, είναι πολύ φτωχό!

      Διαγραφή
  3. Κωνσταντίνος Λυκογιάννης Ν.Υ.Πέμπτη, Φεβρουαρίου 13, 2020

    Φίλε Στράτο,
    Δεν μας εκλήσσσει η ομορφιά του εξωφύλλου της ποιητικής Συλλογής του Δ. Νικορέτζου.
    Ο Θεός σου έδωσε μέσα σου τη έμφυτη γοητεία του λόγου και της εικόνας, ώστε το αποτέλεσμα-θαύμα που βγαίνει από τη φαντασία του και της πένας σου, να παρουσιάζεται σαν φυσικό φαινόμενο.
    Και σε ευχαριστούμε για την απλοχεριά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Κωνσταντίνε, τα καλά σου λόγια μου δίνουν δύναμη και σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Τους χαιρετισμούς μου στη Νέα Υόρκη!

      Διαγραφή
  4. Βάνα Κοντομέρκου - Ν.Υ.Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, Στράτο μου, όχι μόνο για την υπέροχη μακέτα, αλλά και για τα λόγια της ψυχής, που βγαίνουν μέσα από αυτήν. Τόχεις! και πολύ μάλιστα. Το ταλέντο της λυρικής γραφής καθώς και της φωτογραφίας που μιλάει. Επίσης Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Νικορέτζο!
    Να είναι καλοτάξιδη η ποιητική συλλογή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε, Βάνα μου, τι βελούδο ψυχής ξετυλίγεις... Αφού,λοιπόν σου περισσεύουν τόσα καλά λόγια για μένα, γράφε, γράφε… φίλη μου. Είναι δεκτά και με αγάπη!

      Πολλά ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά συγχαρητήριά σου!

      Την ευχή σου θα την μεταφέρω στον κ. Νικορέτζο.

      Διαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!