«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

16 Φεβ 2020

Διά χειρός Αντώνη Κυριαζή…


     Σάββατο πρωί, έχω μήνυμα στον υπολογιστή μου, δηλαδή e-mail. Δίχως κείμενο αλλά με συνημμένο αρχείο… Αποστολέας φίλος ξεχωριστός από τη Μυτιλήνη, οπότε άφοβα ανοίγω το αρχείο και… μια ευχάριστη έκπληξη με κυριεύει! Αντικρύζω… εμένα σε σκίτσο! Το σκίτσο μου διά χειρός του συντοπίτη μου δεξιοτέχνη σκιτσογράφου Αντώνη Κυριαζή! Αμέσως νιώθω τα μάτια μου να γλυκαίνουν και στα χείλη μου να σχηματίζεται ένα μεγάλο χαμόγελο! Τι άλλο…       
     Κοίτα να δεις που, ακόμη, σ’ αυτή την ηλικία, άγομαι και φέρομαι από συναισθήματα τέτοια που, προς στιγμή, κολλάω και δεν βρίσκω τις ανάλογες λέξεις για να εκφράσω απλά πράγματα… να ευχαριστήσω και να εκφράσω πόσο πολύ τον εκτιμώ και τον θαυμάζω, όχι τόσο για το σκίτσο που μου χάρισε, αλλά για την αγάπη μου και τη φιλία του που αξιώθηκα!
    Να θυμίσω ότι είχε προηγηθεί (χρόνια πριν) ένα άλλο πολύ ωραίο σκίτσο που μου έφτιαξε και το βλέπετε εδώ στη δεξιά πλευρά. 

Αντώνη πολύ σ’ ευχαριστώ!


11 σχόλια:

  1. Μπράβο!!!!!!!! παιδιά. Τι ωραίους ανθρώπους με καλλιτεχνικές ευαισθησίες έχει βγάλει ο Μόλυβος!!!
    Ο Αντώνης έχει κάνει ακόμα ένα πολύ ωραίο σκίτσο του Μάνου. Νάστε καλά όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές τις «καλλιτεχνικές ευαισθησίες» ή όποιες άλλες, Δώρα, τις κληρονομήσαμε από άλλους προγενέστερους -πρότυπα του τόπου μας- ωραίους ανθρώπους και με αξίες. Ο Αντώνης είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης και άνθρωπος. Λάτρης του χωριού μας που πασχίζει να αναδείξει ό,τι καλύτερο!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχο σκίτσο από έναν ταλαντούχο φίλο προς έναν εξαίρετο άνθρωπο. Πώς μας έχεις καταφέρει έτσι και νιώθουμε τόση αγάπη για σένα, αυτό είναι ένα από τα δικά σου χαρίσματα Στράτο μου

    σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ θερμά για όσα λες, Στέλλα μου, ξέρω ότι τα γενναιόδωρα λόγια σου τα λέει η καρδιά σου κι αν πράγματι ισχύουν, θα πρέπει να ομολογήσω ότι βρίσκομαι σε καλό δρόμο...
      Αγκαλιά, φιλί κι αγάπη μεγάλη!


      Διαγραφή
  3. Τέτοιο αναπάντεχο "δώρο" είναι ανεκτίμητης αξίας. Τέλεια φιλοτεχνημένο το σκίτσο σου Στρατή μου, από έναν άνθρωπο που πρέπει να έχει μεγάλο ταλέντο.
    Φαντάζομαι τη χαρά και τη συγκίνησή σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αντώνης Κυριαζής, Μαρία, είναι από τους πιο επιδέξιους σκιτσογράφους, το γράφω και το εννοώ, όχι γιατί είναι συντοπίτης μου και καλός μου φίλος, αλλά γιατί είναι όντως εξαιρετικός και όλα τα σκίτσα του στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, όπως και στα social media που χρησιμοποιεί είναι απίστευτης ποιότητας.
      Εννοείται ότι η χαρά, η συγκίνηση και η τιμή είναι μεγάλη!

      Διαγραφή
  4. Κάποια σκιτσάκια φτιάχνονται γιατί σε προκαλεί η εξωτερική εμφάνιση, άλλα γιατί σε εμπνέει ο ίδιος ο άνθρωπος! Στη δική σου περίπτωση συμβαίνουν και τα δυο καλέ μου φίλε Στράτο! Χαίρομαι που σου άρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου πω τώρα εγώ, φίλε μου, εσύ ένας προικισμένος καλλιτέχνης, ακριβός φίλος και μεγαλόψυχος άνθρωπος, να εμπνέεται από την ταπεινότητά μου, θα πρέπει να είμαι τυχερός που σ’ έχω κοντά μου, έστω και τα καλοκαίρια μόνο.

      Να είσαι πάντα καλά, και να δημιουργείς.
      Την καλημέρα μου και εκ βαθέων ευχαριστίες μου!

      Διαγραφή
  5. Το σκίτσο υπέροχο ένα ενθύμιον του σήμερα που θα υπάρχει πάντα... Αλλά γράφεις ότι (ακόμη, σ’ αυτή την ηλικία, άγομαι και φέρομαι από συναισθήματα) όταν φθάσουμε σε μια ώριμη ηλικία ο εσωτερικός μας κόσμος γίνεται πιο παιδικός και κάθε επαξίωση του εαυτού μας από φίλους ανεβάζει το είναι μας -σου στου 7 ουρανούς που λένε .... Μπράβο σας και του σκιτσογράφου κι εσένα που σε σκιτσογράφεισε
    natural

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έχεις δίκιο Γάβο, με τα χρόνια γινόμαστε πολύ ευαίσθητοι, μας πιάνει το ξαφνικό και χάνουμε τα λόγια μας. Προσέχουμε πιότερο μήπως και παραφερθούμε με υπερβολές, αλλά αν είναι αλήθειες πώς να σωπάσεις τότε.

      Είναι όμορφο να συναντάς ψυχές και να μοιράζεσαι κοινές ευαισθησίες…
      Θαρρώ πως τα χρόνια της ξενιτιάς προίκισαν και τους δυο μας -για καλό ή για κακό- με ευαισθησίες που μάλλον προς τα αζήτητα οδεύουν στους καιρούς μας…

      Αυτά και με πολλή αγάπη!

      Διαγραφή
  6. Τυχερός νάχεις τέτοιους φίλους Στράτο μου και το ίδιο ισχύει και για τον συγγραφέα που επέλεξε πανάξια το εξώφυλλο του να κοσμηθεί απο μια δικιά σου αποτύπωση.Καλοτάξιδο νάναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!