«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

22 Οκτ 2019

Είναι κι αυτό μια λύση…


Αυτές τις μέρες είπα να «ξεσκονίσω» κάποια απ’ αυτά που, κατά καιρούς, έρχονται εντελώς τυχαία –ασορτί με το τίποτακαι ξεδιπλώνονται μπροστά μου. Εν γνώσει μου, τότε, τους είχα παραχωρήσει το δικαίωμα διόδου στο αδιέξοδο του μυαλού μου. Ασφαλές καταφύγιο. Ήταν κάθε λογής πολυποίκιλα ερεθίσματα, όπως ένας τυχαίος στίχος, μια τυχαία σκέψη, ένα τυχαίο τραγούδι που έτυχε να παίζει τυχαία… Μια… ανέλπιστη ευχή,  κάτι τέτοια τέλος πάντων. Κι αφού δεν είχα πρόχειρο χαρτί, μήτε μολύβι να τα σημειώσω, συνήθιζα να τα «παρκάρω» στα μικρά και ακατάστατα του μυαλού. Προσωρινά! Πόσο προσωρινά; Άγνωστο. Μέχρι να τα χρειαστώ.
Καημό μεγάλο το ‘χω, όσες φορές, χρειάστηκα μια από αυτές τις αταξινόμητες λεπτομέρειες παρκαρισμένες, στριμωγμένες και μπερδεμένες, τόσο περίτεχνα με άλλα συσσωρευμένα, για κάποιο λόγο, δεν τις βρίσκω. Η αγωνία του «μου έρχεται, μου έρχεται…» να γίνεται επιτέλους «ήρθε», που δεν γίνεται, μου σπάει τα νεύρα. Η σκέψη, πάντα με τα γνωστά πεισματάρικα καμώματά της. Το διαπιστώνω, κάθε φορά που θα χρειαστεί  να επαναφέρω ένα οποιοδήποτε από τα «θησαυρισμένα», στην επιφάνεια, έστω λειψό, ή πριονισμένο. Δεν το καταφέρνω.
Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Οπότε σαν ένα τίποτα στο τίποτα φευγάτο, μη έχοντας τι άλλο να κάνω, προσπαθώ να ηρεμήσω και να συγκεντρωθώ. Σε τι μπορώ να ελπίζω; Απλά, μεταθέτω τα νεύρα και την αγωνία μου στα αζήτητα και ψάχνω εκεί που υπάρχει –πάντα στα δύσκολα– η λύση! Στη μαγεία του χαμόγελου Στο διπλωμένο κόκκινο χαρτάκι!


8 σχόλια:

  1. Στράτο το βίντεο σου ήρθε την κατάλληλη για μένα στιγμή.
    Μα πόσο όμορφο!!!
    Το ''χαμόγελο'' η ουσία της ζωής.
    Κι αν μοιράζεται τότε απογειώνεται.
    Κοίτα πόσο χρήσιμο ένα κόκκινο χαρτάκι, σε πόσους ανθρώπους έδωσε τη χαρά αλλά και πως στο τέλος έγινε ένα υπέροχο αστέρι.

    Σε ευχαριστώ
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χαίρομαι, Στέλλα, που κάτι απλό εκ μέρους μου σου χάρισε -την κατάλληλη στιγμή- σίγουρα ένα χαμόγελο! Όντως πολύτιμο δώρο (και μάλιστα εντελώς δωρεάν) και βέβαια λύση στην όποια κατάσταση θυμού, εκνευρισμού κ.λ.π.
    Να 'σαι καλά, φίλη μου, τίποτα παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το χαμόγελο που τίποτα δεν κοστίζει !!! Πολύτιμο και δυσεύρετο αλλά απαραίτητο γιατί μου αφήνει μια γλυκιά αίσθηση γαλήνης !!Την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια καμπύλη που ισιώνει τα πάντα, αγαπητή μου Νικόλ, το χαμόγελο! «Δυσεύρετο αλλά απαραίτητο» για να ζεσταθούν οι αγριάδες των καιρών.
      Την καλησπέρα μου, την αγάπη μου κι ένα χαμόγελο να το ‘χεις!

      Διαγραφή
  4. Απίθανο βίντεο!
    Στρατή, ευχαριστούμε για το "κόκκινο χαρτάκι" που καθόλου τυχαία, δεν το άφησες να παραπέσει εδώ στην παρέα μας.
    Καλή συνέχεια σ' ότι κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Μαρία, θα έλεγα πως ναι, αυτό το κόκκινο χαρτάκι το άφησα, επί τούτου να «παραπέσει»… Αφού το πήρα στα χέρια μου, το άνοιξα και χαμογέλασα, κι αυτό που έκανα το ξαναδίπλωσα και το κατέθεσα ώστε την «ανάληψη» να κάνει όποιος τύχαινε να το βρει στο δρόμο του…
      Να ‘σαι καλά, φίλη μου!

      Διαγραφή
  5. Ένα κόκκινο χαρτάκι! Ένα υπέροχο μήνυμα χωρίς λόγια! Να είσαι καλά αγαπητέ Στράτο ! Με περισσότερα χαμόγελα αν και το φθινόπωρο προχωρά και η μέρα από σήμερα...θα μας φαίνεται μικρότερη ! Ας μην λείπει το χαμόγελο, είναι εν μέρει στα χέρια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Βαρβάρα και Χρόνια Πολλά!
      Ένα απλό χαρτάκι, όποιο και να ήταν το χρώμα, δεν θα είχε καμιά σημασία δίχως το «υπέροχο μήνυμα» και το μοίρασμα. Επισκίασε εντελώς τα άψυχα και ανόρεχτα Like που σωρηδόν χαρίζονται μοιράζονται στα media...
      Όσο για τις μικρότερες μέρες θα τις συνηθίσουμε και θα τις χαρούμε όσο γίνεται.

      Εύχομαι να είσαι καλά και πάντα δημιουργική!

      Διαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!