«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

6 Φεβ 2008

Μια μέρα χωρίς τηλεόραση


Κλείστε την τηλεόραση!
Για μια μέρα, έστω.
Δείξτε τους την δύναμη του κοινού.
Μην τους δώσετε άλλο το δικαίωμα της χειραγώγησής μας.
Ζητάμε ανεξάρτητη και αντικειμενική πληροφόρηση,
έγκαιρη, έγκυρη και σοβαρή ενημέρωση,
χωρίς ροζ και κίτρινες αποχρώσεις.
Λέμε όχι:
Στην παραπληροφόρηση της διαπλοκής.
Στα χειραγωγούμενα ΜΜΕ.
Στην συγκάλυψη των σοβαρών θεμάτων.
Στις εκπομπές – σκουπίδια χάριν τηλεθέασης.
Στα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων.
Απαιτούμε σεβασμό και ποιότητα.

Κλείνουμε την τηλεόραση στις 11 Φεβρουαρίου.
Όλοι μας!

Υ.Γ. Αναδημοσιεύστε το στα blog σας. Στείλτε το, με mail στους γνωστούς σας. Ας τους αποδείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τα "σκουπίδια" τους.
.
Mithymnaios

19 σχόλια:

  1. Το θεμα ειναι να κλεισουν τις τηλεορασεις του βαυτοι που εχουν AGB στα σπιτια τους...αλλιως κανενας δεν θα καταλαβει τιποτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ πρεζα TV,

    Σωστό! Αυτό θα ήταν και το τέλειο, διότι εμείς "τι θα καταλαβουμε οι φτωχοί"... και ποιο το αποτέλεσμα και ακόμα πιο καλό να έβγαιναν την άλλη μέρα να μας πούνε τι έγραψαν τα "μηχανάκια". Αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου επαναστάτη Στράτο!
    Πάω να το βάλλω πριν αρχίσω την κούρα...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ κατερίνα,

    Κι εσύ για κούρα; Χαθήκαμε!
    Έχεις και τα δικά μου φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ετσι ομορφα που ονειρευόμαστε ας φανταστουμε τι θα γινοταν εαν ΟΛΟΙ εαν ΑΠΑΝΤΕΣ εκλειναν την τηλεόραση μονο για μια βδομαδα...... ε? και μετα σου λεει οτι στην Επανασταση πρεπει να ρευσει αιμα! Απλως ειναι κι αυτη μακρια, στην χωρα των ονειρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. E!!
    Aρχίζω να νιώθω και τυχερή που ακούω μόνο τη σιωπή του δάσους, του χιονιού και κατά καιρούς το θυμό του βοριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το εχω δημοσιευσει και εγω..
    δεν χάνουμε τίποτα τουλάχιστον με το να δηλώνουμε την αντίθεση μας στο γενικότερο χάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ανώνυμε,

    Είναι λίγο δύσκολο για τη χώρα των ονείρων. Κακομάθαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ mareld, Αγαπημένη,

    Τυχερή; δεν λες τίποτα. Υπερτυχερή!!! Κι αν έλθουν και τα ελαφάκια στην πόρτα σου ακόμη καλύτερα. Κοίταξε μόνο μη σου λείψουν τα μήλα.
    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ roadartist,

    Ανυπομονώ να δω τις μετρήσεις της επόμενης ημέρας. Τα νούμερα θα δείξουν το "γενικότερο χάλι" μας ή θα το αναδείξουν σε "γενικότατο"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με πρέζα tv, διότι οι μετρήσεις δε γίνονται με βάση και τη δική μου επιλογή, που δεν παρακολουθώ εδώ και περίπου ένα χρόνο, δηλαδή από τότε που ευτυχώς βρήκα καλύτερη ενασχόληση με το blogging..

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο Στράτο, ωραία η πρωτοβουλία να κλείσουμε μια μέρα, (θα έλεγα μια εβδομάδα) τις μονοθεματικές τηλεοράσεις και να ανοίξουμε ένα βιβλίο.

    Γεννάς βρε παιδί μου κάτι ιδέες, που σου αξίζει να σε βάλουν στο βιβλίο Γκίνες, σήμερα για πρώτη φορά άκουσα και το τραγούδι σου (ιταλικό)

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κλείστε την τηλεόραση αλλά ανοίξτε τα μάτια και το στόμα. Μιλήστε. Μην πείτε πως φταίει η τηλεόραση γιατί είναι εύκολη λύση. Κατονομάστε αυτούς που φταίνε. Τους ημιμαθείς αυτάρκεις τηλεαστέρες που επενδύουν στο πιο δυνατό πράγμα του κόσμου. Την βλακεία...

    ΥΓ Όσοι είναι απ τη Μυτιλήνη, το βράδυ εκείνο ανοίξτε ένα μπουκάλι ούζο (Πιτσιλαδη πίνω εγώ) και πριν πιείτε μυρίστε. Προσπαθείστε. Θα βρείτε μυρωδιές απ τη ρίγανη στη Στύψη, λιουσκούνι απ την Αγία Παρασκευή, γλυκάνισο απ το Λισβόρι, θάλασσα απ΄την Εφταλού, και φρεσκοανοιγμένο χτένι από τον Κόλπο.Μυρίστε όλα αυτά που λείπουν και υπάρχουν μέσα σας και θα δείτε πόσο μικρός και αποστειρωμένος είναι ο μικρόσκοσμος της κακής τηλεόρασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το τραγουδάκι άπαιχτο... όσο για την ΤV την Δευτέρα λέω να τη ν ανοίξω, χαχα

    φιλάκι, καληνύχτα

    ήρθα για να μη μου παραπονιέσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε λίγο είναι η Μεγάλη Δευτέρα;
    Άντε να δούμε τι θα γίνει, Στράτο μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το θέμα είναι να ανοίξουμε τα μάτια και όχι να κλείσουμε την τηλεόραση. Να καταλάβουμε γιατί είναι έτσι στην Ελλάδα.


    Γιατί την διοικούν ανόητοι οι οποίοι δεν έχουν δει ποτέ στη ζωή τους άλλο κανάλι απ αυτό που δημιούργησαν αυτοί και οι όμοιοι τους. Είναι σαν να δέχεσαι να διοικεί τυφλός κατάστημα οπτικών.


    Γιατί έχει στηθεί ένα μαγαζάκι: διευθυντές,παραγωγοί, διαφημιστές, AGB που κόβουν και μοιράζουν την πίτα μεταξύ τους.


    Η AGB είναι μια εταιρεία που το σύστημα μέτρησής της έχει αποκαλυφθεί αλλά συνεχίζει να μετράει. Οι προτιμήσεις των ανθρώπων στους οποίους μπαίνουν μηχανάκια μέτρησης είναι γνωστές αφού άλλη εταιρεία δημοσκόπησης του ομίλου της AGB έχει κάνει άσχετη έρευνα (για παράδειγμα για ένα βούτυρο) και έχει ρωτήσει όλως τυχαίως τι κανάλι βλέπει το νοικοκυριό. Η πληροφορία αυτή μεταφέρεται στο τμήμα τηλεμέτρησης και αν κάποτε χρειαστεί να ανέβει το MEGA επιλέγεται το συγκεκριμένο νοικοκυριό για μηχανάκι.


    Από τα στοιχεία που υπάρχουν στο πόρισμα της εισαγγελίας για την AGB φαίνεται ότι έχουν γίνει αίσχη. Εμφανίζονται γριες να βλέπουν τηλεόραση χωρίς ύπνο 35 ώρες. Παιδια 5 χρόνων να βλέπουν στις 4 τα ξημερώματα τηλεόραση.


    Όπως καταλαβαίνετε οι τύποι που δέχονται να μπει μηχανάκι μέτρησης στο σπίτι τους με αντάλλαγμα καφετιέρα δεν είναι ό,τι πιο σοβαρό. Άρα το δείγμα δεν είναι αντικειμενικό γιατί μετράει ποσοστά τηλεθέασης αλλά σε έναν πληθυσμό καφρίλας.


    Μέτοχοι της AGB είναι μεγάλες διαφημιστικές (και το MEGA μέσω εταιρείας του ΔΟΛ). Πρώτα οι διαφημιστικές μοιράζουν την διαφημιστική πίτα και στη συνέχεια η AGB δικαιολογεί το μοίρασμα με την σχετική θεαματικότητα.


    Οι διευθυντές των καναλιών (5-6 άτομα σχετιζόμενα μεταξύ τους) κινούνται με αυτό το σύστημα και δεν το αμφισβητούν γιατί αν χαλάσει η μανέστρα χάθηκαν. Άλλωστε οι περισσότεροι απ αυτούς σχετίζονται με εταιρείες παραγωγής που τους δίνουν μίζα για τα σήριαλ που επιλέγουν (αυτό δεν το ξέρουν συνήθως οι ιδιοκτήτες). Έτσι κάνουν την τηλεόραση που ξέρουν , και εμπιστεύονται. Κυρίως οικονομικά.


    Κλείστε την τηλεόραση αλλά όχι τα μάτια. Και ρωτήστε. Τι έγινε η υπόθεση AGB στη Δικαιοσύνη. Γιατί μια υπόθεση με τόσους επώνυμους έλληνες που αντιμετωπίζουν κακουργήματα δεν έχει τελειώσει;









    Δημοσίευση ανάρτησης

    Τώρα το Blogger αποθηκεύει τα πρόχειρά σας αυτομάτως.

    Αποθήκευση τώρα

    Αποθήκευση ως Προσχέδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ genna,

    Καλημέρα και σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη. Δώσε προσοχή στο προηγούμενο σχόλιο και στην πρώτη φράση του ΑΛΛΟΥ, είναι όλο το νόημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ άλλος,

    "Το θέμα είναι να ανοίξουμε τα μάτια και όχι να κλείσουμε την τηλεόραση. Να καταλάβουμε γιατί είναι έτσι στην Ελλάδα".

    Στέκομαι σ' αυτή σας τη φράση που είναι και όλη η αλήθεια. Συμφωνώ απόλυτα και καλώ, μιας και σήμερα είναι η μέρα, μετά το κλείσημο της τηλεόρασης να κάνουμε μια έκκληση ώστε ν' ανοίξουμε τα μάτια μας.
    Έχετε απόλυτο δίκιο και σας ευχαριστώ για τη συμβουλή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα!!
    Σήμερα..απολαμβάνουμε την σιωπή μας ε..την έχω παρκάρει εκτός από επιλεγμένα προγράμματα και το Θρύλο..έχουμε και τις αδυναμίες μας..πως αλλιώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!