«Είμαι πάρα πολλά για να μην είμαι τίποτα και πολύ λίγος για να είμαι κάτι»… * * * * * «Ψάχνω να βρω λέξεις… που να "αγγίζουν" κι αγγίγματα που να μιλούν»…

26 Φεβ 2007

Όταν πιάνεις τον εαυτό σου να...

Λένε ότι το θάρρος να πεις μερικά πράγματα, ξεκινά πάντα από μια φωνή, τη φωνή της καρδιάς. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που η καρδιά υπερτερεί της λογικής, ή μάλλον δεν της αφήνει χώρο να τα εξηγήσει με τον δικό της τρόπο. Κι ενώ θέλεις να πεις τόσα πολλά, κομπιάζεις, ένας γλωσσοδέτης σου στραγγαλίζει τη μιλιά. Τότε, ή προτιμάς να τα βγάλεις προς τα έξω με θυμό και σφιγμένα δόντια, (με το φόβο να χαλάσεις και καρδιές ακόμα) ή προτιμάς τη σιωπή. Όταν γράφεις, δεν υπάρχει μια συνταγή, ένας κανόνας. Ο καθένας έχει τη δική του μοναδικότητα, ποιότητα και δεκτικότητα.
Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις, που δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται ρεαλιστικά. Πολλοί, και όχι άδικα ίσως, ισχυρίζονται πως η απόσταση είναι απ' τους ασφαλέστερους τρόπους για να αποτιμήσει κάποιος πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν μπορείς όμως με ψυχρή λογική να σταθμίσεις υπέρ ή κατά και ανάλογα να κρίνεις. Να καταλήξεις σε συμπεράσματα.
Κι εμείς οι άνθρωποι έχουμε το πρόβλημα, συχνά να εκτιμάμε πρόσωπα και καταστάσεις με τόση βιασύνη...

Mithymnaios

2 σχόλια:

  1. Σοφό και τόσο απλό.Τελικά ,και εδω, στα λόγια του Στράτου Δουκάκη,επαληθεύεται γι'αλλη μια φορά πως τα πιό σοφά πράγματα λέγονται με τα πιο απλότερα λόγια.

    Σπύρος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κείμενο είναι μικρό αλλα περιεκτικό και απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ωραίες που ’ναι οι αγκαλιές κι ας ζωγραφίζονται μόνο με λόγια...
Σας ευχαριστώ!